Регистрация

Греипфрут – уникална добавка към режима за отслабване

10 Mar 2022   /   nina123   /   Видяна: 1067
Греипфрут – уникална добавка към режима за отслабване

Отслабване с грейпфрути гарантира бързо топене на мазнини и намаляване на апетита.

 

Правилният хранителен режим за всеки човек е строго индивидуален и включва различни позволени и непрепоръчителни продукти, честота на хранене, количества и физическа активност. Да се избере най-подходящата диета е трудна задача и неслучайно се препоръчва консултация със специалист, а не решение на собствена глава. Изследва се общото здраве, отчитат се проблеми като напълняване и затлъстяване, нива на различни хормони, възраст, пол, предразположения към болести и настоящи заболявания. И чак след това специалистът може да изготви правилния режим според необходимостта.

Избор на диета на своя глава. Съществуват и хранителни режими, които имат за цел да свалят за кратко време излишните килограми или за няколко дни да доизваят ударно тялото за предстоящата почивка на плажа. Обикновено хората предприемат на своя глава режим, който да доведе до търсената цел. Често това е намаляване на количествата храна, пропускане на вечерното ядене, изключване на мазни блюда, тестени изделия и захари от менюто, приемане на салатата като основно хранене. Всички те неминуемо дават резултат в стремежа за отслабване, но се оказва, че този ефект може да бъде допълнително подсилен с включването на един грейпфрут на ден към режима.

Как грейпфрутът действа на отслабването? От десетилетие вече грейпфрутът е официален помощник в диетите за отслабване, защото веществата в него провокират горенето на мазнини, намаляват апетита и подобряват метаболизма. Богат на фибри, витамини и минерали, той подпомага процеса на отслабване, а тялото се радва на букет от полезни вещества. Затова и диетолози и хранителни експерти често прибягват към него като към магическа пръчка за намаляване на обиколките и потискане на естествения глад.

Какво представляват диетите с грейпфрут? Най-общо това е добавка на плода към вече приложения хранителен режим. Да се замени вечерята с 1 цял грейпфрут на гладно час преди лягане е гарант, че на сутринта показателите на кантара ще бъдат по-ниски. Ако пък прекомерен апетит е главният проблем за достигане до мечтаната фигура, то половинка от плода 30 минути преди хранене ще помогне за поглъщането на до 60% по-малко количество преди да дойде търсеното засищане. Фибрите засищат, а активните му вещества атакуват мазнините, които ще попаднат в тялото с основното. Отделно стомахът и червата ще се справят по-лесно с храносмилателната задача. Така полезните вещества от продуктите се усвояват пълноценно, а подуването и тежестта след хранене изчезват.

Кой не трябва да яде грейпфрут? Въпреки че проучванията за ползите от диетата с грейпфрут хвалят плода, медици предупреждават, че не всеки може да се възползва от качествата му. За съжаление диабетиците, които често имат нужда от вълшебство за отслабване, не могат да се порадват на способностите на грейпфрута. Захарите му повишават и кръвната захар, а някои от веществата в него пречат на действието на предписаните медикаменти. Ето защо, ако сте на медикаментозна терапия, преди да се отдадете на елементарно хапване на грейпфрути, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се посъветвате със специалист.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Холандска диета за намаляване на талията с 4 продукта

Високопротеинова диета с пилешко месо, плодове, зеленчуци и яйца маха сантиметри от талията и събира разширения стомах.   виж още »

Купата на Буда – отслабване, пречистване, пости, здравословно

Диета Купата на Буда блазни с шарена визия, простота на приготвянето, отличен вкус и съвършена комбинация за здраве и лесно отслабване.   виж още »

Диетични похвати, от които НЕ се слабее

Някои полезни навици на хранене, за които хората погрешно смятат, че са трикове за отслабване.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта