Регистрация

Този уикенд: Да закусим с филийките на баба

28 Mar 2014   /   nina123   /   Видяна: 4081
Този уикенд: Да закусим с филийките на баба

Съберете цялото семейство на закуска с любимите принцеси, които ще ви заредят със сила и енергия за почивния ден.

Уикендът е онази част от седмицата, която позволява на членовете на семейството да седнат заедно на обща трапеза и без да бързат, припряни заради задълженията си, да си побъбрят, да споделят, да се посъветват един друг и да почувстват близостта и топлината, идващи от семейното огнище. А какво по-хубаво в почивния ден, от това той да започне с една питателна закуска, в компанията на любимите хора. И за да не губите цялото си утро в приготвяне на храна, ние ще ви препоръчаме бързи и лесни рецепти, подходящи за хапване през уикенда, които имат български привкус, защото това са филийките, с които множество баби са отгледали внуците си. Комбинацията между бабината принцеса и модерния днес сандвич, но приготвен в домашни условия е подходящ старт на ден, изпълнен с приключения или релакс.

За тези, които не постят, едно практично решение са принцесите с кайма. Ето ги във вариант с пълнозърнесто хлебче, български подправки и, разбира се, смляно месо. Предлагаме ви ги и в по-примитивен вариант, но с добавка кашкавал към каймата. В този случай ще се приготвят по-бързо, но помнете - и двете рецепти търпят импровизации, в които върху препечения хляб можете да наредите парченца домат, свежи листни зеленчуци или каквото още се сетите, за да отбележат пресните дарове на природата, че пролетта вече е дошла. Плюс това, ще си набавите от тях и нужни витамини. Добрата домакиня винаги влага щипка фантазия - помнете това.

За всички, които смятат, че на закуска организмът не бива да се натоварва с преработката на месо, ще предложим и няколко безмесни варианта. Домат, кашкавал и топено сирене се преплитат в следващия сандвич, който ухае на мащерка, риган и чубрица. Рецептата съществува и в по-лесен вариант, в който липсва топеното сирене, но пък добавяме техника за ароматизиране на филийките с чеснов дъх чрез натъркване на хляба. Разбира се, можете да комбинирате идеи и от двете предложения, както и да добавите нещо от себе си, пък било то и свежо стръкче магданоз за украса. Лесно е, а и се получава неустоимо вкусно.

Помните ли принцесите с яйце и сирене? Те са класика в репертоара на баба за закуска. Ето ги по най-лесния начин - яйце, сирене и риган. Можете да ги видите и в комбинация с чубрица. Малко зеленчуци към тях няма да ви навредят. Имайте го предвид.

За постещите правоверни, вегетарианците и веганите предлагаме гъбени сандвичи. Ето една идея, в която само трябва да замените маслото с растителна мазнина и да поставите между две филийки или в питка ароматната плънка от гъби. Също така, ако разполагате с едри печурки, можете да опитате и този трик, който изглежда особено апетитно - сандвич с големи печурки.

Забавна съботно-неделна закуска и за най-малките. Вижте как можете да украсите обикновения сандвич в два варианта с месо и без мръвка. Детенцето ви ще се влюби в това изпълнение. 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Този уикенд: Да наготвим с патладжани

Домашно приготвена храна с патладжани за постещи, месоядни и кулинарни любопитковци, които биха импровизирали. виж още »

Този уикенд: Да опечем тарелка с курабийки

Домашни сладки в разнообразни варианти с аромат на семеен уют и топлота. виж още »

Този уикенд: Да хапнем нещо с дюли

Дюлята - полезен плод, който може да се впрегне в направата както на сладки, така и на солени ястия. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта