Регистрация

Секс на плажа и още питиета за жегата

02 Aug 2013   /   nina123   /   Видяна: 5120
Секс на плажа и още питиета за жегата

Пет алкохолни коктейла, с които да се отчетете, че сте били на море.

Престоят на морето често е онази част от лятната ни почивка, след която се нуждаем от истински релакс, за да наваксаме съня, да свалим бързо натрупаните килограми и да възстановим правилните функции на изтерзания си черен (а често пъти и бял) дроб. Почивните слънчеви дни съчетани с пясък и вода преминават след залеза в бурни партита с понижена температура и висок алкохолен градус. И ако за морските дни най-важна е усмивката на парещото жълто кълбо на небето, то за нощите на плажа най-емблематични са чашките, напълнени с разноцветни ароматни напитки, които бавно, но качествено замъгляват съзнанието и ни карат да забравим за натрупаната умора и да се отпуснем във вихъра на музиката и танците.

Ако се чудите какво да си поръчате от мокрия бар, независимо дали сте на плажа или на някой приятен басейн, или пък искате да поканите лятното настроение в дома си, ние от kulinarno.bg ще ви представим петте най-емблематични коктейла, които се свързват с пясъка, слънцето, вълните и веселите летни нощи.

1. Секс на плажа – няма как да не сте чували за питието с перверзно име, от което лъха дух на свежо забавление. За две силни порции трябва да смесите 100 мл водка със 100 мл портокалов сок и 100 мл сок от боровинки. Ако разделите приготвеното питие на 4, си гарантирате по-голяма възможност за запазване на спомените. Добавете в чашите и много лед – ще ви освежи, а и ще поразреди алкохолния убиец. Наздраве със Sex on the beach.

2. Маргарита – има два основни варианта за приготвянето й. Питието може да ви бъде сервирано с основа текила или портокалов ликьор (по 30 мл за чаша). Към него се добавят 10 мл прясно изцеден сок от лимон или лайм. Твърдият алкохол се разрежда със 150 мл сок от ягоди или малини, както и лед.

3. Лонг Айлънд – или дългият остров (Long Island – островен квартал на Ню Йорк) е измислен по време на сухия режим, когато „отстъпниците“ от каузата за неупотреба на спиртни напитки са търсели бърз начин за стабилен нокаут. Затова не е очудващо, че напитката представлява смес от 20 лм водка, 10 мл бял ром, 10 мл текила и 10 мл джин, само че днес е разредена от 20 мл лимонов сок и 150 мл кока-кола. Към цялото количество, което е за двама, се добавя много лед и резен лимон.

4. Мохито – това е испанската и латиноамериканската дума за комар (Mojito), а питието е замесено за сефте в Куба. Към 30 мл бял ром и 30 мл мента се добавя 150 мл газирана вода, 1 ч.л. пудра захар, 10 мл сок от лимон и лед. Дали това е любимата напитка на Фидел Кастро – само можем да гадаем.

5. Прословутата Блъди Мери, за която и друг път сме споменавали в страниците на kulinarno.bg. Под името на жестоката владетелка се крият 60 мл водка, 100 мл доматен сок, 10 мл сок от лимон или лайм, 4 капки сос Уорчестър, 2 капки Табаско, и сол, черен пипер и лед на вкус.

Екипът на kulinarno.bg ви пожелава страхотно лято!  

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Питието преди плуване може да е опасно

Не плувайте след консумация на храна и напитки!   виж още »

Британец създаде безвреден алкохол

Напитки, който замайват, но не натоварват черния дроб и не предизвикват махмурлук заместват алкохола. виж още »

Безалкохолни летни коктейли

Напитките, които носят удоволствие на въздържатели и децата в летните жеги. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта