Регистрация

Разкрасителни процедури с червено цвекло

26 Nov 2013   /   nina123   /   Видяна: 5359
Разкрасителни процедури с червено цвекло

Червеното цвекло ще почисти в дълбочина кожата, ще й придаде елегантен тен, а косата ще стане жизнена и лъскава.

Ние от kulinarno.bg сме подели мисия да ви убедим колко полезни и ефикасни могат да бъдат домашно направените маски за лице и тяло с натурални продукти от градината и хладилника, без да съдържат добавени химикали и вещества, произведени в лаборатории. Не е тайна, че още преди една от най-печелившите индустрии – козмеиката, да започне да развива своята дейност, жените са познавали даровете на природата и са успявали да ги впрегнат в тежката борба за съвършен външен вид. Затова днес ще ви споделим четири маски с нашумял в момента на пазара зеленчук -  червено цвекло, които ще почитят и изгладят кожата ви, ще ви дарят с дискретен равномерен тен, а косата ще направят силна, блестяща и мека.

1. Маска с цвекло за гладка кожа и равномерен тен. За целта рендосайте 100 г цвекло и го смесете с 1 с.л. мед. Ще се получи рядка лепкава каша. Сложете я в хладилника за няколко минути, докато измиете хубаво лицето и врата. След това нанесете плътен слой от кашата, като внимавате да не попадне в очите или устата – не че има проблем, но е неприятно. Оставете да подейства за 20 минути и отмийте с хладка вода без препарати. Повтаряйте процедурата през ден и на петия сеанс ще можете видимо да отчетете резултатите.

2. Маска с цвекло и хума против мазна кожа и акне. Настържете 100 грама червено цвекло и го смесете с 1 с.л. хума. Месете добре до получаването на гъста каша – хумата ще попие изтеклия сок от зеленчука. След това нанесете върху предварително почистена кожа и оставете да подейства за не повече от 10 минути. Отмийте хубаво с хладка вода. Маската се прави през интервал от два дни като още след третия сеанс ще забележите, че кожата се матира, придобива здравина и еластичност, а проблемните пъпки започват да умират.

3. Лосион за кожа с цвекло и ябълка. Еластичност, гладкост, равномерен тен и здрав вид – всичко това ще бъде на лицето ви, ако прибегнете към редовна употреба на този лесен и евтин домашен лосиион. Прави се изключително лесно – изстисквате сока от една червена ябълка и 200 червено цвекло и ги смесвате. Прецедете течността и я приберете в стъклено шишенце в хладилника. Ще ви стигне за 3-5 мазания. Можете да го използвате и след някоя от гореописаните маски. С помощта на тампон за лице или памуче нанесете върху предварително почистена кожа елексира, както правите с обикновен лосион. Ако не усетите дразнене, може и да не го отмивате. Ако ли не – оставете го да подейства за 10-тина мин. Процедурата може да се прави всеки ден.

4. Маска за коса с червено цвекло, оцет и жълтък. Тук ефектът ще дойде още след първата процедура, така че нямате причина да не опитате. Изстискайте сока от 200 грама цвекло и го смесете с жълтъка от 1 яйце и 2 с.л. ябълков оцет. След като измиете косата си с шампоан, облейте я хубаво и с маската. Втривайте в корените, само ако нямате проблеми със скалпа, защото в претивен случай може да усетите сърбеж и дразнене. Оставете „мехлемът“ да подейства за 5-10 мин и отмийте хубаво само с вода. След като косата изсъхне, отчетете резултата.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Цвекло – варено, печено или в суров вариант

Рецепти с цвекло или какви ястия се готвят с цвекло?   виж още »

Запазете младостта на клетките си чрез храна

Листните зеленчуци, някои плодове, рибата и редовното пиене на вода ще спомогнат за запзаването на младия и свеж вид. виж още »

Маски с тиква за млада кожа без пъпки и петна

Възползвайте се от каротена и витамините в тиквата, за да накарате лицето си за засияе. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта