Регистрация

Пролетни освежаващи маски за лице

20 Apr 2017   /   nina123   /   Видяна: 2663
Пролетни освежаващи маски за лице

Погрижете се за млядия и сияен вид на лицето със свежи зеленчуци.

Когато времето се стопли и природата разцъфти за нов живот, стремежът на хората да бъдат привлекателни се увеличава. Всеки намира свой начин да се разхубави като се заема с диети, спорт, разкрасителни процедури. За дамите, които искат да бъдат в хармония с пролетта открихме три маски за лице с пролетни растения, които подхранват кожата, правят я гладка, нежна и сияйна. Мазилата се приготвят лесно в домашни условия, а резултатите радват окото още след първата процедура.

пролетна коприва1. Сок от прясна коприва и хума матира тена и връща времето назад. Тази маска се препоръчва за хора с по-мазна кожа. Прави се на всеки трети ден, като можете да я повторите 10 пъти, преди да си дадете почивка. Прясната пролетна коприва е издеалната съставка, която можете да си наберете или купите от магазина. Измийте я под течаща вода и сложете в блендер с 2 с.л. вода. Нарежете на висока скорост, а после с ръкавица съберете копривата в шепа и изстискайте зелената течност от нея. В получената лечебна вода добавете хума на прах така, че да стане не много гъста каша. Намажете добре почистеното лице и шия и стойте с маската 10-15 минути. Нормално е в началото да усетите сърбеж, защото копривата може да подразни кожата. Щом хумата започне да стяга, дразнението ще отшуми.

2. Рендосана краставица с цедено кисело мляко кара лицето да изглежда като след качествена почивка. Това е освежаваща маска, която допринася за отпочинала визия. Тази маска можете да правите ежедневно. Усещането от нея е приятно и релаксиращо, затова и някои хора я предпочитат дори като вид отмора. Тук е важно да работите с качествени продукти. Намререте си краставица, която не е обработвана с препарати и кисело мляко висок процент по БДС. Това, което трябва да направите прилича на таратор или салата Снежанка, но не го хапвайте, а намажете с него лицето си.

пролетна краставица

Краставицата се рендосва на ситно ренде непосредствено преди да бъде смесена с млякото. Неговото цедене обаче изисква време. Увийте 3 с.л. от млякото в тензух и оставете водата от него да се отдели. Можете да сложите и повече, като си предвидите количество за няколко маски. Съобразете се със срока на годност на млякото. Добре е този процес да става в хладилника. 1/4 краставица ще ви е достатъчна за една маска. Рендосвате я на ситно ренде и смесвате с киселото мляко. Въпреки че е цедено, сместа става доста рядка. Важно е да е студена. Намажете с нея лицето и шията и стойте 15-20 минути. След това отмийте със студена вода.

пролетен магданоз3. Магданозена обтривка изглажда контура на лицето. Ако годините са оставили следи върху лицето ви, а делничната умора си е позволила да задълбочи браздите, то тази маска е точно за вас. Подходяща е за всякакъв тип кожа и е лесна и бърза за приготвяне. Ще ви трябва бинт или тензух и китка пресен сочен магданоз. Измийте магданоза и го наситнете. Направете стегнато вързопче с бинта. Стиснете така, че соковете на подправката да намокрят плата. После обтрийте предварително почистените лице и врат, като масажирате с компреса няколко минути. След това оставете да се стегне за 10-тина минути. После отмийте със студена вода.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Утайка от кафе се грижи за кожата

Маска за лице с кафе почиства мъртвите клетки, а обтривка на бедрата с утайка от кафе бори целулита и изглажда кожата.   виж още »

Есенни маски за лице и коса с дюля

Разкрасителни домашни процедури с дюли. виж още »

Маски – грижа за крайниците с хранителни продукти

Горчица, картофи, домати и бадеми разкрасяват ръцете и караката. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта