Регистрация

Утайка от кафе се грижи за кожата

28 Mar 2018   /   nina123   /   Видяна: 3253
Утайка от кафе се грижи за кожата

Маска за лице с кафе почиства мъртвите клетки, а обтривка на бедрата с утайка от кафе бори целулита и изглажда кожата.

 

Утайката от кафе е онзи отпадък, който дразни с консистенцията си. Едни го хвърлят в кофата за боклук, но после разбират, че е изпоцапал всичко. Други с погнуса го запокитват в тоалетната. Трети – по-педантични, го увиват в найлони или хартия преди изхвърляне. Защото утайката е мазна, цапа, разтича се и въобще съдава купиша неудобства. Може и да не е така.

 

Утайката от кафе е страхотен продукт за кожата. Тя съдържа витамини и важни мазнини, а нейната деликатна абразивност е страхотен пилинг. Ако я ползвате още топла, тя ще отвори порите и ще почисти в дълбочина. В допълнение, за разлика от повечето натурални продукти за разкрасяване, тя мирише зключително приятно. Така че преди да се замислите как да се отървете „най-безболезнено“ от нея, по-добре я впрегнете като ваш съюзник в борбата за разкрасяване.

 

Маска за лице с утайка от кафе. Независимо дали си правите турско кафе или еспресо на машина, по дъното на съда или цедката остават кафе частици. Съберете ги докато са топли и си направете пилинг маска на лицето и врата. Намажете проблемните зони, изчакайте 2-3 минути да позасъхне и след това с масажни движения отстранете излишните мъртви клетки. За разлика от повечето маски, тази не изсушава кожата. Напротив – прави я с деликатна омазненост. Освен това поддържа тена в идеална форма. Почиства черните точки и ухае ободряващо. Ето още един тонизиращ ефект на чашата кафе преди работа.

 

Маска с кафе против целулит. Ако кожата ви е копие на портокалова кора, не очаквайте да стане гладка само с тази процедура. Но ефект определено ще забележите още след третия сенас. Обтрийте хубаво бедрата и дупето с остатъците от направата на вашето кафе. След това вложете повечко сила, за да масажирате проблемните зони. Най-добре го правете в банята, защото цапа доста. Ще усетите загряващ ефект. Масажирайте силно поне 5 минути на зона. След това изплакнете с хладка вода. Загряването ще продължи, за да ви докаже, че първите атаки срещу досадния целулит са успешни.

 

Маска с кафе за цялото тяло. Понякога не само кожата на лицето има нужда от грижи. Можете да зарадвате цялото тяло като смесите утайката от кафе с кокосово масло 1:1 и се оцапате хубаво с нея преди душ. Постойте така 5 минути и след това изплакнете. Ще усетите, че кожата придобива гладкост, тенът се засилва, а порите са прочистени в дълбочина. Можете да направите и лек масаж. Ако имате разширени пори не натискайте прекалено силно, защото микрочастиците от кафето ще влязът дълбоко в тях и след това ще изглеждат като зацапване, което трудно ще отмиете.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Домашни хранителни илачи срещу зачервявания по лицето

Сода, зехтин, оцет и саксийни растения изглаждат тена на кожата в студеното време.   виж още »

Тийн хит: Грижа за кожата с вино

Млади американки се мажат и къпят с екологично чисто червено вино, а после споделят ефекта в социалните мрежи.   виж още »

Пролетни освежаващи маски за лице

Погрижете се за млядия и сияен вид на лицето със свежи зеленчуци. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта