Регистрация

Маски – грижа за крайниците с хранителни продукти

04 Sep 2013   /   nina123   /   Видяна: 3088
Маски – грижа за крайниците с хранителни продукти

Горчица, картофи, домати и бадеми разкрасяват ръцете и караката.

Всеки е опитвал маски и кремове, обещаващи да направят кожата ни по-нежна, по-стегната, по-гладка; да накарат младостта отново да се налее в порите ни, а красотата да лъха от нас на талази. Но зад красивите думи често се крият просто пазарни тактики за продаване на даден козметичен продукт, след чиято употреба с недоверие заключваме, че ефектът му е спорен и противоречив. На пук на твърденият, че медицината и химията все повече се усъвършенстват в търсенето на вълшебния серум на младостта и красотата, мнозина вече се обърнаха към наричана от философи и мислители „най-добрата лекарка“ – природата.

До колко продуктите, почерпени от нея са ефикасни в борбата с гравитацията и времето, също не може да се даде гаранция, но поне е ясно, че тя не блъска в тях консерванти, подобрители, оцветители и други изкуствени химични съставки, които неминуемо ще видим описани в състава на поредното мазило, изработено от „бялата мафия“. Затова, ако и вие сте на мнение, че си заслужава опита да заменим маските от търговската верига с мазила, направени в домашни условия от хранителни продукти, то ето ви три мехлема, които ще се погрижат за красотата на ръцете и краката ви, без да затормозяват тялото с лабораторни химични съединения.

1. Ръцете ви копнеят за маска от картофено пюре. Ако сте свикнали, че варените картофи с мляко могат да се използват само за задоволяване на стомашните нужди от профирна гарнитура към телешкото, то сега е моментът да погледнете на тях по коренно различен начин – като маска за ръце, която ще изсмуче умората от дланите и пръстите ви, правейки ръката нежна и неустоимо гладка. Така ще разполагате със силен коз от здрависването при запознанство или сделка, до нежното докосване на партньора или детенцето си. За да се възползвате от тази магия за красота просто сварете няколко картофа, намачкайте ги, полейте ги с мляко и намажете ръцете си. Престойте с така направената маска за 20 мин., отмийте с хладка вода и оставете околните да се насладят на нежността, която сте постигнали.

2. Релаксираща маска за крака с горчица. Женските ходила са важна част от визията на всяка дама – доказват го и култури като японската, където копринените стъпала на гейшите са от особено значение за техния данна (покровител). В днешно време е трудно за деловите девойки, които по цял ден препускат на високи токове по неравни повърхности да постигнат оценяваната от много мъже нежност на краката. Дори напротив – натовареното ежедневие и стоенето на крак е предпоставка за появата на посинели капиляри, подути глезени, отоци и разширени вени. Доказано е, че в световен мащаб близо 5% от мъжете имат силен фетиш към женски крака, а повече от 12% определят нежното стъпало като особено привличащо. Тук на помощ на прелъстителките идват два продукта, които почти всяка от тях има в наличност – горчица и вода. За да блеснете с нежни крачка, лишени от следите на умората, смесете 3 с.л. горчижа с 3 литра топла (но не гореща) вода и потопете стъпалата си в микстурата за 20-30 мин. Ще се изненадате от ефекта, който ще ви донесе релаксиращо усещане в крайниците и ще ги направи изкусително нежни. Маската е позната още в Древен Рим, когато вместо познатата днес горчица, във водата е било разтваряно синапеното семе, от което се прави тя.

3. Домати с бадемова каша правят лактите и колената неустоимо нежни. Сещате ли се за примера с конските мазоли – когато красивите крайници на животното изглеждат като жигосани от белезите на усилие при свивките? Това се случва и с хората, които са свикнали да се подпират на лакти или колене – кожата закърнява, превръщайки се в непривлекателна корава дебела ципа. За да активизирате отново еластичността й, да я направите по-мека и изящна, пасирайте два домата и ги смесете с 1 с.л. бадемова каша. Нея пък ще си я направите като счукате на прах 15 бадема и размиете брашното със съвсем малко вода, колкото да слепне. Намажете закърнелите кожни повърхности, оставете маската да подейства за 20-тина мин. и отмийте с хладка вода. Фолк-певицата Лилана признава, че използва тази смеска дори върху лицето си. 

 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Почистващи маски с летни плодове

Смокини, гроздови семки и костилки от кайсии се грижат за лицето в топлите дни.   виж още »

Пролетни освежаващи маски за лице

Погрижете се за млядия и сияен вид на лицето със свежи зеленчуци. виж още »

Маски и лосиони за тяло с природни продукти

Млякото с лимонов сок, ванилията, кафето, орехите и цвеклото излизат от хладилника, за да се погрижат за красивата ви кожа. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта