Регистрация

Практични домакински трикове

15 Feb 2019   /   nina123   /   Видяна: 1570
Практични домакински трикове

Улеснете живота си с няколко прости хитринки.

 

Проблемите са навсякъде в ежедневието. И докато някои представляват трудни житейски дилеми, то други могат да бъдат преборени без усилия, стига да знаете как. Един от най-успешните YouTube канали, учещ хората на практични действия, е 5-Minute Crafts, който за по-малко от година вече има 50 милиона последователи. Именно авторите на този виртуален учебник за практичност ни вдъхновиха да споделим с вас пет трика на перфектните домакини, които ще ви помогнат да излезете от неприятна ситуация.

 

1. Чистене на прах от картини с картоф. Ако чак сега се вайкате, защо не сте покрили платното на картината със стъклена обвивка, значи вече е късно. С времето върху рисунката се събира доста прах, която се наслоява между цветовете. Ако искате да я изтеглите, без да развалите рисунката, вземете картоф, обелете го и го разрежете на 2-4 парчета. Използвайте като своеобразна гъба за чистене. Така няма да повредите шедьовъра.

 

2. Как се връща корковата тапа обратно в бутилката? След като веднъж извадите от виното затапващия корк, трудно можете да го върнете отново. Вместо да натискате и да се мъчите излишно, сложете запушалката в купичка и залейте с топла вода. След 3 минути ще се е отпуснала и ще е станала мека и гъвкава. Сега можете да затворите любимото си вино и да спрете неприятните процеси на окисление.

 

3. Трик за вадене на трънче от ръка с чаша. Някои дъски за рязане заочват да пускат неприятни цепенки с времето. Рано или късо такава ще попадне в ръката ви. Ако се чудите как да я издърпате, вземете стъклена чаша и с нея вакуумирайте мястото. Налягането ще изтегли неприятния бодил от дланта ви.

 

4. Варене на спукани яйца. Неприятно е, когато се окаже, че сте си купили пукнати яйца или сте успели да ги спукате преди варенето. Обикновено в този случай яйцето се пръсва, а смес от белтък и жълтък започва да плува във водата от варенето. За сметка на това яйцето пък се пълни с вода и става неприятно за ядене. Ето решението – сипете оцет във водата, в която ще варите и подредете яйцата в нея, още преди да сте сложили на котлона. После кипнете и ще видите, че поражения няма да има.

 

5. Вържете края на конеца с чай за чашата. Това е друг полезен навик, който може да развиете, ако сте любител на билковите запарки или чая. Има два варианта. Единият е да преплетете кончето през дръжката на чашата. При него обаче плетката може да се затегне и да изисква махане с ножица. Друга идея е да прикрепите крайчето на конеца към ластичка, поставена на чашата. Така смело ще можете да разбърквате напитката, без конецът и етикетът да потънат в нея.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Да оформим с белачката за картофи декорации и храни

Красива и апетитна храна, изваяна с белачка за картофи.   виж още »

Хитри идеи за картонени кутии в кухнята

Практични приложения на картонените кутии. Направете си кошче, шкафче или органайзери от стари кутии.   виж още »

Как изстудяването помага в кухнята?

Пет трика за употребата на студ при готвене и почистване.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта