Регистрация

Плодове, кафе и чай ни пазят от болести през зимата

21 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 2778
Плодове, кафе и чай ни пазят от болести през зимата

Полифенолите в храните удължават живота, заздравяват имунната система и предпазват от рак.

Множество проучвания, свързани с храна са посветени на търсенето кои продукти са най-полезни за човешкото тяло, какви видове ястия борят стареенето и пазят от болести. Хората все повече вярват в теорията за лечебното хранене и разбират, че още преди науката медицина да е завладяла попрището на спасител и изцелител, на нейния пиедестал се е издигала природата, даряваща с лекарства и цярове човечеството така, че то да може да оцелее, да се развие и осъвършенства, за да се научи как по най-добрия начин да използва всичко, което идва от земята, за да гарантира и защити собственото си здраве.

Преди броени дни бяха пуликувани и резултатите на поредното проучване кои храни са най-здравословни и как да ги използваме, така че да ни предпазят от болести. Учени от университета в Барселона извадиха на бял свят изводите от продължилото 12 години наблюдение върху хора над 65 години и връзката между тяхното здраве и храните, които приемат. Експертите са на мнение, че полифенолите, които се съдържат в различни продукти са в основата на правилно функциониращото тяло, здравата имунна система, дълголетието и липсата на развитие на тумори.

От 807 участници, наблюдавани в рамките на проучването е отчетено, че тези, които приемат над 650 милиграма полифеноли на ден боледуват по-рядко, живеят по-дълго и са защитени от смъртносната болест рак с 30% повече отколкото хората, в чиито организъм влизат по-малко от 500 милиграма полифеноли на ден. Учените смятат, че в началото на зимата човек трябва да провокира и повиши защитните сили на организма си, затова препоръчват адекватна диета за здраве.

Полифеноли в големи дози се съдържат в кафето, плодовете и чая, като тези храни са най-препоръчвани от екипа особено в сезоните на вируси и настинки. Орехите, зърнените култури и зеленчуците също притежават природното богатство да бъдат изцерители. Освен от временните болести, те предпазват и от развитието на хронични заболявания.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Добавки към чая за зимно настроение

Билкови отвари с дъх на канела, джинджифил, цитруси, плодове или пък ударно сгряване с алкохолен чай.   виж още »

Три нестандартни приложения на черния чай

Маска за коса с черен чай, готвене на месо с чай и как черният чай гони неприятните миризми от въздуха?   виж още »

Урок по правилна консумация на чай

Не прекалявайте с добавената захар и не кипвайте чаените листа, ако искате да се възползвате от благотворното влияние на напитката. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта