Регистрация

Плешиви мъже ядат и пият с намаление

13 May 2014   /   nina123   /   Видяна: 3693
Плешиви мъже ядат и пият с намаление

Косопадът се оказва предимство, щом искате да напоите компанията си.

В последните години множество изследвания върху психиката и самочувствието на мъжете от Европа и Азия доказват, че оплешивяването е един от най-големите им проблеми що се отнася до суета. Скорошни проучвания сочат, че 35% от необвързаните представители на силния пол, при които се наблюдава липса на коса или космено оредяване по главата отказват да излязат на първа среща с жена, на вечеря или клуб с приятели и се затварят в себе си. Близо половината мъже, страдащи от деликатния проблем пък признават, че се срамуват от него.

Психолози дават за пример Холивуд и един от разбивачите на женски сърца – Били Зейн, който далеч не се притеснява от липсата на кичара. Обясняват също така, че срамът се наблюдава предимно при европейци и азиатци, а някои от американците дори приемат плешивината си за чаровна.

Управител на заведение в Токио намери кардинално решение на проблема как да повдигне самочувствието на плешивите си съграждани и дори да ги превърне в душа на компанията. Уникалната оферта – плащаш с до 250 йени (около 8 лева) по-малко за всичко, предложено в менюто, ако си плешив. Намалението е право пропорционално на степента на оплешивяване, така че онези, които са останали с голо кубе, ще могат да се наслаждават на доста ресто след плащането на сметката.

Намаление има и ако компанията разполага с плешив представител. Той може да поръчва от името на всички, без да му бъде направена забележка. По този начин се мотивират приятелите на хората с оредяла коса да се сещат за тях и да ги канят на общите сбирки. Освен това мъжете с ниско самочувствие ще се почувстват специални и ще придобият самоувереност, смята управителя на заведението.

Йосико Тойода споделя, че идеята му хрумнала след като прочел проучване, че всеки четвърти възрастен мъж в Япония страда от оплешивяване, а всеки втори, забелязал окапването на косата си, го преживява много тежко и се затваря в себе си. Предприемачът е на мнение, че човешките качества се намират не върху главата, а вътре в нея, затова всички имат равни права да се забавляват и социализират.   

ПОДОБНИ СТАТИИ

Нинджи сервират блюда и плашат клиенти

Сервитьори поднасят ястия, спускайки се от тавана и взимат сметката след заплаха с нож. виж още »

Вечеря с биопродукти в абсолютна тишина

Ресторант в Ню Йорк радва клиенти с хранене на тихо и здравословни блюда. виж още »

Ресторант „Смрадлива роза“ храни само с чесново меню

Заведение в Сан Франциско предлага изцяло чесново меню от предястието до десерта. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта