Регистрация

Нинджи сервират блюда и плашат клиенти

30 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 2944
Нинджи сервират блюда и плашат клиенти

Сервитьори поднасят ястия, спускайки се от тавана и взимат сметката след заплаха с нож.

Представете си, че както си седите с компания в уютното сепаре на луксозен ресторант, до вас се доближава нинджа, и разхождайки се с върха на меча си по врата ви, чака да чуе поръчката. А когато съумеете да се окопитите и да кажете какво възнамерявате (или поне допреди няколко секунди сте възнамерявали) да хапнете, обслужващият ви странник просто изчезва в облак от мъгла. А в последствие храната бива донесена по атракционен начин като човек се спуска с нея по въже от тавана директно върху масата или пък маскиран фантом ви я хвърля пред лицето, така че чинията се сервира там, където й е мястото и то без да се разлее нито капка от нея.

Звучи като сцена от холивудска продукция, за изпълнението на която са нужни множество тренировки, добра намеса от страна на киномонтажисти и не на последно място купища от счупена посуда, докато се достигне до търсения ефект. Всъщност това е реално хранително заведение в Ню Йорк, където сервитьори-нинджи обслужват клиентите по атрактивен и доста вдигащ адреналина начин.

Служители от персонала обясняват, че преди отварянето на нетрадиционния ресторант са се подложили на дълга професионална подготовка. По думите им клиентите първоначално наистина изглеждат изплашени от събитията около себе си, но в последствие се отпускат и се наслаждават на наистина вкусната храна. Разбира се не липсват и такива, които напускат ужасени заведението и не успяват да оценят позитивно атракциона.

Начинът на действие на нинджите-сервитьори не е еднакъв, затова дори и при повторното си завръщане посетителите могат да бъдат изненадани с нови трикове и похвати. Още след входа дим и пламъци посрещат новодошлите, като ефектно ги убеждават, че в сградата има пожар. Понякога сметката бива връчена като клиентът е отвлечен с нож, от чиито връх стърчи листчето с дължимата сума.

Собственикът на ексцентричния ресторант споделя, че сметката на клиент средно е 75 долара, което е над нормалната цена за вечеря навън, но въпреки това клиенти не липсват. Всеки ден се получават над 400 заявки за резервация, така че местата никога не стигат, а желаещите да вечерят във високо адреналиновата среда все повече нарастват.

В търсене на клиентела много расторантьори прибягват към нетрадиционни и дори леко налудничеви идеи за работа на заведенията си. Наскоро ви съобщихне за ресторант, в който се яде при абсолютна тишина (още информация - вижте ТУК), заведение, което във всяко свое ястие слага чесън (още - четете ТУК), хранилница, в която обслужването е напълно автоматизирано (още по темата - ТУК) и луксозно място за вечеря, където на почит е тоалетната (още за него - ТУК).

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Американка се жали на 911 за объркана пица

Янките търсят помощ на телефона за спешни случаи при опаквания от хранителни заведения. виж още »

Плешиви мъже ядат и пият с намаление

Косопадът се оказва предимство, щом искате да напоите компанията си. виж още »

Най-добрите ресторанти в света за 2014 година

Списание Elite Traveler избра за трета поредна година Alinea в Чикаго за най-съвършения ресторант на планетата. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта