Регистрация

Ресторант „Смрадлива роза“ храни само с чесново меню

16 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 3336
Ресторант „Смрадлива роза“ храни само с чесново меню

Заведение в Сан Франциско предлага изцяло чесново меню от предястието до десерта.

Ако се опитате да съберете мнение кое заведение да изберете за първа среща с важен за вас човек, най-вероятно ще получите десетки и стотици предложения за романтично кътче с екзотична храна, ненатрапчива минорна музика и нежна атмосфера. Днес обаче ние от kulinarno.bg ще ви кажем кое заведение в никакъв случай не трябва да се превръща в обител за началото на взаимоотношенията ви с бъдещия партньор.

Ресторант „Смрадливата роза“ в Сан Франциско е емблематично място, в което можете да се нахраните здравословно, но не и да си съблазните половинка за свежи интимни преживявания. Туристи от цял свят се отбиват в ексцентричния ресторант, в който задължителна съставка на всяко ястие, дори и на десерта, е белият чесън. В менюто му има над 600 рецепти, като всички са стабилно ароматизирани от зеленчука. Влезе ли човек в заведението, няма как в последствие да не бъде надушен, шегуват се посетители, които си хапват ордьоври с плодове и чесън, чеснови меса и салата и често завършват със специалитета на „Смрадливата роза“ – чеснов сладолед.

Строгата тематичност на ресторанта личи не само по миризмата, която се носи около и в него, но и в интерьора, в който се потапят посетителите. Масите и столовете са във формата на главички чесън, картините по стените проследяват развитието на растението от засаждането до обирането му, а някои от чиниите наподобяват големи скилидки. И разбира се, всичко е в зелено-бяло.

Главният готвач на заведението обяснява пред медии, че всеки месец в кухнята се употребяват малко над 1300 кг чесън, тъй като растението е на почит. Към бъдещите си посетители той се обръща с молбата да са сигурни, че нямат алергии и непоносимост към зеленчука, а в последствие се шегува, че на подобно място никога не би се появил с момиче. Но пък всеки, който държи на здравето си, може да си хапне нетрадиционно ястие с мега полезния зеленчук. 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Ресторант за комикс фенове потапя в атмосферата на Готъм сити

Комплекс от заведения, тематично посветени на герои на DC ще радва с автентична храна и атмосфера любителите на комикси за Батман.   виж още »

Шантави ресторанти, които си заслужават

Хапване в компанията на котки, в обстановка изцяло от лед или пък под вода, са само част от атракциите, предлагани на любителите на вкусната храна и н виж още »

В Япония правят кафе от чесън

Японец създаде безкофеиново кафе от печен чесън. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта