Регистрация

Вечеря с биопродукти в абсолютна тишина

17 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 3251
Вечеря с биопродукти в абсолютна тишина

Ресторант в Ню Йорк радва клиенти с хранене на тихо и здравословни блюда.

За мнозина вечерянето със семейство и близки на богата софра, където всеки разказва преживяното от изминалите часове е представа за един перфектен завършек на отрудения ден. Разговорите, смехът, споделянето на проблеми и притеснения, на смешни случи или вицове и анекдоти сплотява и създава усещане за топлина. Някои обаче са на мнение, че след цялата шумотевица и напрежение, виковете в офиса, звукът на превозните средства и множеството думи, изречени в обкръжението през деня, имат нужда от малко спокойствие и усамотение, докато подреждат мислите си, хаправйки ястието си след края на работния ден.

За нуждата от спокойствие и тишина на хората в един от най-шумните градове в света – Ню Йорк реши да се погрижи млад и напорист местен предприемач. 28-годишният Никалъс Науман разбира колко е ценно за преуморения от работа и шум човек да се нахрани на спокойствие без глъч около себе си, затова решава да посвети по една вечер месечно в заведението си на хранене на тишина. В 20 часа вечерта музиката се спира, помещението се проветрява, прозорците със звукоизолиращи стъкла се затварят. Допускат се до 25 души, които обикновено идват сами, защото всеки седи на отделна маса, за да не смущава околните. Няма говор дори в поръчването на храната, защото менюто е еднакво за всички и келнерите сервират през половин час всяка част от него. Започва се със салата, предължава се с предястие, следва основно с гарнитура и накрая десерт. Общата цена на вечерята е 40 долара. Клиентите са помолени да изключат мобилните си телефони и да не вдигат шум, защото в противен случай храната им ще бъде опакована в кутии и те ще бъдат помолени да продължат с хапването си на някоя от пейките пред заведението.

Освен, че ресторантът предлага перфектната атмосфера човек да остане насаме с мислите си, посетителите имат шанса да се хранят изцяло с ястия, направени по здравословен начин с биопродукти. Главният готвач – Елза Шмит обяснява, че всичко, което се влага в напаравата на менюто се поръчва от местни ферми, които се занимават с екологично производство. Така че освен на спокойствието, което предлага ресторант Ийт (Eat), клиентите му могат да са сигурни, че са получили и здравословна вечеря.

Големия интерес към „тихата вечеря“, която трябва да се резервира още месец преди събитието, накарало собственика да я организира вече всяка седмица, тъй като търсенето на осамотение в шумния Ню Йорк се оказало по-голямо, отколкото персоналът предполагал. Така вече всеки четвъртък 25 предвидливи любители на тишината ще могат да се наслаждават на хубава и здравословна храна и заслужена интимност. 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Кога трябва да е последното ядене за деня?

Не си лягайте на празен стомах, но и не го пълнете непосредствено преди да гушнете възглавница. виж още »

Най-странните изисквания за храна в хотел

Човек поискал пилешките бутчета в порцията му да са само десни. виж още »

Плешиви мъже ядат и пият с намаление

Косопадът се оказва предимство, щом искате да напоите компанията си. виж още »

КОМЕНТАРИ

anonymous18-07-2017
wh0cd54685 serevent purim buy dulcolax rumalaya ilosone metoclopramide breast milk indinavir generic symmetrel

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта