Регистрация

Петдневна пилешка диета за трениращи мъже

26 Jun 2013   /   nina123   /   Видяна: 4289
Петдневна пилешка диета за трениращи мъже

Атлети, птиците във всякакви форми ще очертаят мускулите ви.

Известно е, че когато един мъж е на нестрога диета средния прием на калории на ден трябва да е около 2000 Ккал, като се съобразява със степента на физическа натовареност и досегашните хранителни навици. Диетата, която ще ви предложим днес е от леките и няма да ви помогне да свалите ударно килограми. Тя има за цел по-скоро да вкара тялото ви в продължителен режим на горене на мазнини и превръщането им в мускулна маса. Макар и само за пет дни, нейното действие ще трае поне 2-3 седмици, като след това можете да я повторите. Препоръчва се за хора, които ходят на тренировки, занимават се дори и само любителски със спортна дейност и имат намерение да продължат да го правят. Дори и да не сте от "блъскащите", можете да се включите в клуба с между 45 мин. и 1 час крос или бързо ходене на ден, като прецените натоварването спрямо досегашните си спортни навици, издръжливост и здравословно състояние.

Момчета, ако сте решили да се подложите на този хранителен режим, ще ви се наложи да забравите за всякакъв алкохол. Разрешените напитки са вода, кафе без захар и сметана, чай (без захар, но може с ½ ч.л. мед) и по 1 плодов фреш на ден. Освен при първата закуска, не поемайте течности половин час преди и половин час след ядене. Концентрираният прием на птичи продукти може да изтощи организма ви, затова не продължавайте диетата повече от 5 дни.

Първи ден:

За закуска: Изпечете си 2 яйца на тефлонов тиган, намажете си 4 малки пълнозърнести филии хляб или черни сухари с нискомаслена извара, сложете яйцата между тях и се насладете на най-стабилната си закуска за следващите 5 дни. На сандвичите можете да сложите червен и черен пипер или чубрица, но не и сол. Вземете си и напитка по ваш избор от предложените чай с мед, кафе без захар или чаша фреш.

За обяд – 3:30 часа след закуската (може и повече, но не и по-малко) е време за вашето пилешко бутче без кожа. За гарнитура можете да използвате всякакви задушени зеленчуци.

За вечеря: 200-250 г печени пилешки гърди без никакви подправки. Към тях можете да добавите прясна краставица, като количеството е по ваше желание. Изискването на диетолозите е единствено да не слагате подправки на птичето.

Късна закуска: По желание преди лягане можете да изядете половин грейпфрут или едно киви.

Втори ден:

За закуска: Три сварени яйца. Ако имате чувството, че ще умрете от глад, хапнете и някакъв плод по ваш избор, но не повече от 200 г.

За обяд: 300-350 г сочни пуешки гърди с подправки, но без сол. Можете да изкъпете в лимонов или портокалов сок по желание.

За вечеря: 150-200 г печени пилешки гърди с шепа кафяв или черен ориз. Тук можете да сложите минимално количество сол. След това нямате право на късна закуска преди лягане.

Трети ден:

За закуска: Белтъците от 3-4 варени яйца, без никакви подправки.

За обяд: 350 г сезонни плодове по ваш избор.

За вечеря: 150 г домати, 150 г краставици, 100 г печено пилешко и малко лук по желание, направени на салата. Можете да я овкусите само със зехтин и капки лимонов сок.

Късна закуска: Половин грейпфрут или 1 киви.

На четвъртия ден повторете режима от ден втори, а на петия от ден първи, за да се затвори параболичната структура на количеството приети калории и да може метаболизмът ви да се настрои за нормална работа.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

На Петльовден се готви петльова чорба за здраве на децата

Момчетата хапват петльови бутчета за сила, а момичетата – крилца, за да бъдат майки-орлици.   виж още »

6 храни след прибиране от фитнес

Какво се готви след прибиране от трянировка и кои вещества в храната са най-важни за трениращите. виж още »

7 продукта в мъжкото меню през зимата

Кои храни трябва да си хапват представителите на силни пол щом времето застудее. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта