Регистрация

Обява – Елизабет II си търси професионален готвач

05 Nov 2013   /   nina123   /   Видяна: 3180
Обява – Елизабет II си търси професионален готвач

Кралицата – майка публикува обява, че Бъкингамският дворец има нужда от нов готвач.

Рано тази сутрин мнозина кулинари от цял свят се събудиха с новината, че имат шанс да сбъднат професионалната мечта на живота си – да готвят за едни от най-влиятелните политически лидери и хора със синя кръв – английското кралско семейство и техните гости. Лично кралицата майка Елизабет II е заявила, че Бъкингамския дворец си търси главен кулинар, като на първо и основно място е изискването кандидатите за поста да познават до болка тънкостите на френската кухня.

От Кралската обител, където приемат документите на кандидати за отговорната длъжност обясниха пред медии, че борбата изглежда ожесточена. От пускането на информацията за свободното място не е минала и половин минута, в която да не пристигат нови и нови биографии на готвачи. Срокът за подаване на документите е 17 ноемри, като резултатите ще бъдат обявени месец по-късно заради нуждата от техническо време за обработката на цялата информация, предоставена от желаещите да бъдат господари на бъкингамската кухня.

Кралицата - майка е обявила заплата от 15 280 лири стерлинги годишно, което се равнява на 24 400 долара за година. За да си заслужи соленото възнаграждения избраният ще трябва да работи по 45 часа на седмица, а три месеца от годината ще прекарва не в кралската обител, а в резиденцията в Шотландия, където си почиват благородните особи. От одобрения се изисква да може да се справи еднакво бързо както с менюто за двама – Елизабет и съпруга й – така и с официалнте вечери, на които присъстват понякога и над 200 души.  

Предвидено е новоназначеният готвач да встъпи в длъжност от първия ден на новата година, като в последните седмици на декември месец ще премине през допълнителен обучителен период, за да се запознае с вкусовете и предпочитанията на кралските особи и най-личните им гости, навиците на семейството и тънкостите в етикецията. Под сурдинка се говори, че щастливецът, заел длъжността ще има шанса да се радва на редица облаги, неспоменати в обявата, стига да се хареса на височаеите си работодатели.

Екипът на kulinarno.bg пожелава касмет на всички кандидати и стиска палци на сънародниците си да имат шанса да докажат пред света възможностите на българските професионални кулинари.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Да ти плащат, за да пиеш вино

Хонорар и подсигурени транспорт, хотел и напитки ще получи назначеният късметлия на работа като винопияч.   виж още »

Кралица Елизабет II създаде своя марка кетчуп

Кралски кетчуп, създаден изцяло според вкусовете и здравословните норми на Елизабет II, влиза в хранителната верига директно от фабриката на Кралското виж още »

Клеър Смит – най-добрата жена готвач в света

Главният готвач на сватбата на Хари и Мегън получи наградата за най-добър готвач – жена за 2018-а година.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта