Регистрация

Клеър Смит – най-добрата жена готвач в света

27 Jun 2018   /   nina123   /   Видяна: 3013
Клеър Смит – най-добрата жена готвач в света

Главният готвач на сватбата на Хари и Мегън получи наградата за най-добър готвач – жена за 2018-а година.

 

Тенденцията, че всички добри готвачи са мъже все още не може да избледнее, а силният пол определено има повече представители в професионалната кухня. През 2016-а година е обявено, че 92% от шеф готвачите в света са мъже и тази цифра не е променена и до днес. Но дамите не бива да остават демотивирани, защото една истинска кулинарна фурия и изтънчен експерт доказа, че е по-силна в готвенето от множество мъже професионалисти. Това е Клеър Смит.

 

Преди месец нежният Шеф с твърда ръка реализира един от най-трудните проекти в живота си – да бъде главен готвач и отговорник за храната на кралската сватба. Това е първата жена в английската история от столетия, поела този ангажимент. Изпълнението се оказва блестящо и признанието не закъснява. В началото на юни Клеър Смит получава наградата „The World's Best Female Chief 2018” (Най-добрият Шеф жена 2018) от организацията на 50-те най-добри ресторанта в света.

 

Коя е Клеър Смит? Родена през 1978-а година в Северна Ирландия, днес тя е пример за дамите в професионалната кухня. Работила е като главен готвач в ресторант на Гордън Рамзи по времето, когато веригата се сдобива с три звезди Мишлен. През 2013-а година печели наградата „Шеф на годината“, а през 2015-а получава изключително висок резултат от изданието "The Good Food Guide”.

 

След завършването на кулинарния колеж, Смит стартира невиждана краиера. Практикува в редица английски топресторанти, пътува по света, за да учи занаят като последователно работи в Австралия, Монако и САЩ. От 2009-а до 2016-а година е Шеф в ресторант на Гордън Рамзи. През 2016-а напуска утвърденото си място, за да отвори собствен ресторант в Англия. Година по-късно той печели наградата за най-добро място за хапване и пийване на Острова.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Жена ще готви на българите на Антарктида

Новият готвач на българската експедиция на Антарктида е Уляна Яркова.   виж още »

Безценни хранителни съвети от лекаря на английската кралица

Човек трябва да се лиши от пикантни храни, гъби и ядки за сметка на кисело мляко и постни супи, съветва един от най-добрите индийски лечители в света. виж още »

Парче от торта на истинска принцеса струва 420 паунда

Парче от сватбената торта на Уилям и Кейт бе купено на търг за 200% над очакваната сума. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта