Регистрация

Нетипични приложения на пресата за картофи

15 Apr 2021   /   nina123   /   Видяна: 1523
Нетипични приложения на пресата за картофи

Мачкалката за картофи прави страхотни яйца за закуска, доматени сосове с желаната текстура и дори вади врящи продукти от бульон.

 

Почти всяка джаджа в кухнята има точно специфична функция, но това далеч не пречи да бъде използвана за редица практични дейности, стига да се прояви ентусиазъм и креативност. Свикнали сме, че с ръчната преса за картофи след усилена дейност се получава картофено пюре, ала нищо не пречи уредът да се използва като помощник и за готвенето на други ястия. Ето пет практични приложения на пресата за картофи:

 

1. Оформяне на курабийки с преса за картофи. Обичате домашните ви сладки да имат симетрични закачливи формички - не се свенете да ги украсите с уреда за картофено пюре. Щом разпределите тестото или сместа върху хартията за печене, съвсем леко натиснете с мачкалката всяка сладка. Ще се изненадате колко красиви могат да станат.

 

2. Доматено пюре с късчета. Доматите на кубчета от консерва или цели са една от традиционните добавки за народни манджи. Без тях не е вкусно любимото пиле с ориз, запръжката за домашна мусака, кебапите с грах и месо, телешката или свинската яхния - въобще навсякъде има нужда от домати. Вместо да пюрирате консервата до обща текстура или да режете домати на ръка, за да има малки парченца и да се усеща вкуса, опитайте с картофената преса. Ще останете очаровани от резултата.

 

3. Намачкани варени яйца за сандвичи и закуска. Намачканите сварени яйца с преса за картофи придобиват форма и текстура, която ги прави идеални за мазане върху филийка хляб или добавяне в сандвич. Препоръчваме да не използвате твърдо сварени яйца, защото леко рохкият жълтък създава идеална текстура. Опитайте да охладите яйцата 4 минути след като са кипнали и после да намачкате, добавяйки сол и подправка по избор. Страхотни са както за директно хапване, така и за топинг на препечена филия. Вижте ТУК сходна закуска която си направихме у дома, без да знаем, че с картофената преса ще стане още по-вкусно.

 

4. Сирене за баница с преса за картофи. Това е хитринка за модерните домакини с дългите маникюри, които все пак обичат да готвят. Вместо да пъхате сирене под ноктите си докато го трошите за любимите принцеси с яйце и сирене или за плънка на баница, добавка към огретен, можете да използвате мачкалката за картофи. Ще се изненадате колко бързо и лесно става.

 

5. Преса за картофи за вадене на продукти от вряща вода. Доста хитър трик, ако не искате да използвате гевгир или трябва да извадите само част от продуктите в тенджерата. Ако цедката ви е с пластмасова мрежа, ще я стопите при този експеримент. Ето защо хванете пресата за картофи и я използвайте вместо решетъчна лъжица за загребване. Ще се изненадате колко лесно с нея се улавят глави лук за вадене от супата, варени яйца в компанията на други продукти, дори и картофи, моркови, месо. Щом ви е под ръка на близкия стелаж, употребявайте смело и креативно.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Каква гарнитура с картофи за какви ястия е подходяща?

Какъв тип картофена гарнитура на какви ястия с месо отива? Любимите гарнитури и мезета от картофи и как се комбинират?   виж още »

Трикове с хартия за печене

Ексцентрични и практични приложения на хартиеното фолио за печене.   виж още »

Шантави кухненски уреди в Amazon – част 2

Изобретения, които улесняват работата на модерните домакини в кухнята.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта