Регистрация

Трикове с хартия за печене

17 May 2021   /   nina123   /   Видяна: 1963
Трикове с хартия за печене

Ексцентрични и практични приложения на хартиеното фолио за печене.

 

В ерата на тавите с незалепващо покритие, на лесните рецепти за домашни печива и бисквити, на липсата на време за домашно направена храна и честото притопляне на купени от студената витрина продукти, хартията за печене е сред основните консумативи, които намират своето важно място в кухнята. Тя спестява досадното търкан на тавите и риска от нараняване на покритието им. С нея лесно се изваждат сладкиши от формичките си, отлепят се бисквити от съда на готвенето и се притоплят продуктите за вечеря в случаите, когато не желаете да се възползвате от функциите на микровълновата фурна. Ако пък се покрие храната отгоре по време на печене или топлене, цвърчащите остатъци няма да изпръскат цялата фурна. Ето и още готварски трикове с хартия за печене.

 

1. Прехвърляне и наливане на сухи подправки с хартия за печене. Да се премести черният пипер (независимо дал смлян или на зърна) от плика в съда с подправки почти винаги означава, че част от него щ се разпилее. Това важи за повечето семена, зърна и прахообразни овкусители, които се прехвърлят от фабричната опаковка в буркан или солница с цел лесно използване и естетична визия. Ако прегънете лист хартия за печене на две през средата и изсипете подправката вътре, лесно можете да управлявате изсипването ѝ в желания съд без да изцапате всичко наоколо.

 

2. Покриване на дъски за рязане и плотове против омирисване с хартия за печене. Ако ви се наложи набързо да дорежете лук, да смачкате чесън със страничната част на ножа или да разполовите парче месо или риба, подложете между плота или дъската и продукта лист хартия за печене. Той ще улови както миризмите, така и възможните микроби от месото. Пък и миенето след това ще е по-лесно. Предупреждаваме - трикът работи само при еднократно или неколкократно разрязване на продукта. В противен случай хартията ще се накъса и ефектът е загубен.

 

3. Оформяне на рула и фунийки с хартия за печене. Полезната термоустойчива хартия се използва в сладкарството и след направата на продукта. Ако искате да сготвите руло, то отлепете прясно изпеченото тесто от хартията, но го върнете на нея. След това намажете с желания крем, мармалад или шоколад и с помощта на фолиото навийте на руло. Става лесно, бързо и чисто. Можете да оформите предварително хартията на фунийки, да фиксирате с телбот и да увиете около тях ленти тесто, за да се получат любимите формички за пълнене с крем. Ако пък отрежете дъното (връхчето) на така направената формичка от хартия, се получава своеобразен пош.

 

4. Опаковка и надпис на буркани с хартиено фолио. Ако в буркана или друг стъклен съд се крие неугледен пълнеж или подправка - досущ като останалите, сложете съда върху лист хартия за печене и съберете краищата към гърлото. Вържете с ластичка или конец, отрежете излишъка и след това можете да надпишете с маркер, за да се знае какво точно има вътре. Получава се красива и практична опаковка.

 

* Първа хитрост с хартиено фолио. Тъй като разновидностите на този продукт се отличават с дебелина, нюанс на цвета, степен на твърдост и податливост към оформяне, някои от тях може да отказват да се настанят в тавата, прилепвайки по дъното ѝ. В такъв случай просто хванете листа хартия и го смачкайте все едно е прощално писмо от бивша любов или досадна режийна сметка. Разгънете след това и вече ще се води и кара според вашите нужди.

 

* Втора хитрост с хартиено фолио за печене. Ако искате да направите надпис за торта с разтопен шоколадов кувертюр, направете буквите с химикал върху хартията и след това с поша рисувайте отгоре. Приберете листа в хладилника и след половин час внимателно отлепете от него своя авторски надпис или украса.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Трикове за идеалното руло от кайма - Руло Стефани

Как се прави Руло Стефани и трикове за готвене на Руло Стефани, за да е максимално красиво, вкусно и лесно за направа?   виж още »

Как изстудяването помага в кухнята?

Пет трика за употребата на студ при готвене и почистване.   виж още »

Нетипични приложения на пресата за картофи

Мачкалката за картофи прави страхотни яйца за закуска, доматени сосове с желаната текстура и дори вади врящи продукти от бульон.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта