Регистрация

Невероятно, но факт: Мъж се напива, без да лизва и капка

27 Sep 2013   /   nina123   /   Видяна: 3325
Невероятно, но факт: Мъж се напива, без да лизва и капка

Високото съдържание на бирена мая в червата превръща захарите в алкохол и опиянява тексасец – въздържател.

Пред интересен факт, нечуван до сега в лекарската история бяха поставени медицинските екипи в спешно отделение на болница в Тексас. При тях пристигнал 61-годишен мъж, оплакващ се от силно главозамайване и световъртеж. Пациентът проявявал всички симптоми на пиянството, но обяснил, че от години не е лизвал и грам алкохол. Не, не явлението, описващо непиещ тексасец е най-странното в тази история.

След първоначалните кръвни проби лекарите отчело уникалното количество от близо пет промила алкохол в кръвта. Те решили, че при тях е просто поредния почерпен господин, който дори не иска да си признае колко чашки е успял да обърне. И разбира се, всички нагледни показатели, както и заключения от изследвания доказвали същото.

Тексасецът обаче продължил да упорства, че не е пил нищо алкохолно в близките няколко години, а дори и преди това не е имал навикът да прекалява. Озадачен, че въпреки спиртното му въздържание е обвинен в нетрезвеност, той поискал по-задълбочени изследвания, които да докажат какво реално се случва с него.

Пациентът останал под лекарско наблюдение за 24 часа, като през цялото време спиртното съдържание в кръвта му не спадало, а дори на моменти се повишило. По време на престоя си в лечебното заведение го хранели с белтъчни ястия, плодове и едно десертче. Резултатите от изследванията показали, че тексасецът има по рождение голямо количество бирена мая в червата. И всеки момент, когато хапне ястие, съдържащо захар, тя се комбинира с маята, създавайки алкохол. Така човекът бил обявен за първия мъж в историята на медицината, който има естествена пивоварна в стомаха си.  

 

Ако завиждате на пияния тексасец, ето няколко рецепти за домашен алкохол:

Соката - вино от бъз

Лимонов домашен ликьор

Винагрия с червени боровинки и ябълки

Ягодово вино

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Вино съвети за лаици - как и с какво се поднася бяло вино

С какви храни се сервира бялото вино – първи стъпки в избора на подходящи мезета. виж още »

Бира и наденички събират 6 млн. пиячи в Мюнхен

За 180-и пореден път любители на пиво и вурстчета се събират в Мюнхен. виж още »

Заведение продава коктейли с човешки палец от крак

След като пиян клиент глътнал погрешка човешкия пръст, собственика на питиепродавницата търси донор на нов палец. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта