Регистрация

Маски и лосиони за тяло с природни продукти

10 Feb 2014   /   nina123   /   Видяна: 3087
Маски и лосиони за тяло с природни продукти

Млякото с лимонов сок, ванилията, кафето, орехите и цвеклото излизат от хладилника, за да се погрижат за красивата ви кожа.

Отчайваща е невъзможноста да се намери елементарен крем или душ гел за тяло, в който да не се съдържат изкуствени вещества със съмнително влияние върху човешкия организъм. Слуховете, че те преминават през кожата и действат на хормоналния баланс са толкова красноречиви, че са на път да се докажат като истина, а човек остава в една реалност, в която дори и къпейки се не може да се прочисти от съвременните замърсители.

Когато индустрията не е гарант за чистотата и здравословното съдържание на продуктите, се обръщаме към природата, която ни е създала съвместими с нейните естествени натурални дарове. Затова ние от kulinarno.bg ще ви споделим няколко начина как да избегнете излезлите от лабораторията козметични продукти за тяло, като ги замените с естествени храни.

Природен антицелулитен „сапун“ от кафе и ванилия. Този продукт може да замени всеки препарат за миене на тялото. Нужни са ви 2 с.л. смляно кафе и малка част от шушулка ванилия. Просто остържете малко от ванилията, смесете я с кафето и навлажнете сместа. Нанесете върху намокрено лице и тяло докато си взимате душ. С масажиращи движения търкайте в продължение на няколко минути и след това отмийте. Кофеинът в кафето има силен антицелулитен ефект, така че можете да вложите повече сила на натиск в проблемните области. Миниатюрните му частици ще изстържат нечистотиите и мъртвите кожни клетки подобно на пилинг маска. Мазнините в кафето ще направят кожата ви мека и гладка, а ароматът на ванилия ще я накара да ухае неустоимо. Ще се влюбите в този естествен начин за почистване още след първия опит, а в последствие може да установите, че той перфектно заменя сапуните и душ геловете.

Подхренваща маска за тяло с пилинг ефект от цвекло и орехи. Рендосайте главичка цвекло и я смесете с 50 г смлени орехи. Тази маска обаче няма същото почистващо действие както предишната, затова не можете да изключите миещите препарати за тяло от режима си. С нея ще подхраните кожата в дълбочина, ще почистите мъртвите клетки и ще изгладите неравномерния тен. Мажете по цялото тяло след като сте отмили нечистотийте. Масажирайте хубаво с цяла длан и оставете да подейства за 5 мин. Колкото и невероятно да изглежда – отмива се лесно само с вода. Не слагайте допълнителна химия по време на премахването й.

Крем Клеопатра за тяло след душ. Този продукт ще е страхотен завършек, ако сте започнали с ванилията и кафето. Можете да го прилагате и самостоятелно. Тук има два варианта. Ако млякото не е пастьоризирано и се притеснявате, че тялото ви ще мирише неприятно от него, по-добре го сварете. Знайте обаче, че в суров вариант съдържа много повече полезни за кожата вещества. За направата на тоника са ви нужни 50 мл прясно мляко (варено или не – вие решавате) и 10-20 мл прясно изцеден сок от лимон. Смесете двата продукта и намажете обилно цялото тяло с течността, като използвате памук или тампон. Само 10 мин. по-късно ще усетите бебешка мекота и копринена нежност на кожата, а след третия сеанс ще установите, че омазняването й се е регулирало до съвършенство. 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Три маски за лице срещу акне

Прогонете непривлекателните младежки пъпки от лицето си с продукти от хладилника. виж още »

Есенни маски за лице с грозде

Изпънете бръчките на челото, придайте еластичност на усмивката си и подхранете и почистете кожата на лицето и врата с най-емблематичния есенен плод. виж още »

Околоочни маски с хранителни продукти

Плодове и зеленчуци борят тъмните кръгове около очите. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта