Регистрация

Есенни маски за лице с грозде

17 Sep 2013   /   nina123   /   Видяна: 4497
Есенни маски за лице с грозде

Изпънете бръчките на челото, придайте еластичност на усмивката си и подхранете и почистете кожата на лицето и врата с най-емблематичния есенен плод.

Есента е сезонът на лозята – онази част от годината, в която всяко селце замирисва на натежалите асми, а между гроздените гижи кипи усилен труд в събиране на реколтата. Настроението може да се усети и в големите градове, където от сергии и щандове ни се „усмихват“ сладките зърна във всякакви цветове от мръсно бяло, през матово и искрящо жълто, розово, червеникаво, лилаво и дори черно. Формите им също привличат с идеално кръгли топчета, през издължени в двата края до фини едри елипси.

Замисляли ли сте се обаче, че това, което не можем да видим с очи в плода, са неговите полезни свойства. Вече ви разказахме за множеството благоприятни функции на гроздето върху тялото (ако искате да ги видите отново – кликнете ТУК), затова днес е ред да ви покажем как можете да го използвате и като естествен продукт за разкрасяване. Преди да пристъпите към направата на подходящата за вас маска, напомняме, че трябва хубаво да измиете зърната, защото се обработват с химикали срещу болести и паразити. А нали не искате домашната ви козметика да има отрицателен ефект? Ето и свежите есенни възможности да накарате лицето си да засияе благодарение на щедрите дарове от природата.

Маска за изглаждане на бръчките на челото. Ако това е проблемна зона, върху която искате да наблегнете, не ви трябва нищо повече от няколко едри сочни зърна бяло грозде. След обстойно изплакване, ги приберете в хладилника, така че температурата им да падне под 10 градуса. След това ги разполовете и ги наредете със сочната част перпендикулярно вършу челните ви вдлъбнатини. Стойте така 20 мин. и след това изплакнете с няколко шепи хладка вода.

Подхранваща маска за лице ще получите като извадите сърцевината на 5 бели и 5 черни зърна грозде, намачкате я и я смесите с 1 ч.л. лимонов сок, 1 ч.л. мед и 1 ч.л. кисело мляко. С получената смес намажете лицето и врата и оставете да подейства 25 мин. Изплакнете с хладка вода.

Еластична и здрава кожа ще имате, ако си правите три пъти седмично маска с 10 смачкани листа бяло грозде (без семките и люспите), смесени с 1 жълтък и 1 ч.л. хума. Още след първия сеанс от 15 мин. ще отчетете ефекта. Не пренебрегвайте врата, а можете също да подхраните и деколтето. Предупреждаваме – този мехлем не е подходящ за хора с много суха кожа.

С пилинг маска от гроздови семки можете да почистите в дълбочина порите и да отстраните нежно мъртвите прашинки кожа от лицето и врата си. Съберете семките от изяденото от вас грозде, сложете ги в хаванче и ги счукайте на ситно. Полейте с няколко капки зехтин. След това намажете лицето и врата и с нежни движения на пръстите (не натискайте много, за да не нараните епидермиса си) масажирайте за няколко минути. Отмийте с топла вода, докато спрете да усещате мазнотата на зехтина. Туширайте за финал с лосион.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Узряло ли е гроздето за хапване

Признака, че гроздето е узряло и може да се яде, носейки специфичната за плода наслада.   виж още »

Есенни маски за лице с ябълки

Тройна грижа за кожата с ябълка – почистване, избелване и подхранване.   виж още »

Дренките – български полезни плодове през есента

Какво се лекува с дренки и идеи за зимнина от дренки.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта