Регистрация

Коктейли в диня разхлаждат лятото

19 Aug 2021   /   nina123   /   Видяна: 1323
Коктейли в диня разхлаждат лятото

Издълбайте динята и я напълнете с любимата напитка за разхлаждане и радост.

 

Екзотичната визия на сервирани храни и напитки в кора от плодове винаги е радвала окото и е предизвиквала любопитството. Какво ли се крие под капачето ананас със сламка, в лодката от пъпеш или папая, в кокосовия орех, когато бъдат поднесени в заведение или на домашно събиране. Както се казваше в емблематична реклама – сега е „сезонът на дините“, но замисляли ли сте се, че типичният стил на поднасяне на африканските и южноамериканските коктейли в плодове може да бъде реализиран по нашенски, като се използва кора от диня. Как да го направите и какво можете да сипете вътре – ето няколко идеи, събрани от социалните мрежи.

Правене на чаша от кора на диня. За начало трябва да оформите своя бокал на удоволствието. Просто отрежете капачето, както го правите, когато ще режете плода на триъгълници за хапване. Следва да вземете лъжица и купа. С лъжицата издълбавайте динената сърцевина и я прехвърляйте в купата. Така ще можете да си я хапнете по-късно или да я пюрирате и да върнете част от нея в кората, смесвайки с други компоненти на коктейла.

Оригинални алкохолни коктейли с диня. Можете да пюрирате и дори прецедите динения сок. След това сипете обратно в своеобразната чаша. С него се връзва мекотата на бял ром или мартини. За любителите на по-острите напитки експертите препоръчват анасонови варианти – мастика, узо, пастис или други. Ментата също си подхожда, но в никакъв случай не добавяйте мляко. Ако сипете бяло вино или водка, ще се получи страхотен пунш. Не напълвайте с течност плода до горе – по-късно ще обясним защо.

Безалкохолни коктейли с диня. Особено освежаващи за лятото са газираните напитки. За най-простичко, но и ефектно, можете да напълните динята с 50% динен сок и 50% газирана вода. Но не ограничавайте фантазията си дотук. Соковете от ябълка, нар, алое, студените чайове и изотоничните води хармонират идеално с вкуса на сока от диня. Ако искате просто да поднесете любимата си фанта или спрайт, обсипвайки с разкош, замразете или охладете добре динената кора и налейте вътре напитката, без да сипвате от сока на плода.

Идеалният завършек на динените коктейли. Вече споменахме, че не бива да пълните плода догоре. След като насипете в кората – чаша напитката, приберете в хладилник. Преди поднасяне допълнете с лед. Можете да сложите листа мента и резени лайм. Вземете капачето, което отрязахте в началото, и с върха на остър нож пробийте дупки или отрежете квадрати. Боцнете в тях по сламка. Отгоре можете да сложите и чадърче или други украси. Така направеният коктейл вече може да бъде сервиран. Внимавайте да не се изтъркаля встрани. Можете да застопорите с посуда или да поставите върху малка купичка, която да го поддържа изправен.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Три свежи летни напитки за горене на мазнини

Разхлаждащи коктейли за сваляне на килограми с приятен летен вкус и свежест.   виж още »

Диетични и вкусни домашни сладоледени десерти

Домашни летни десерти с малко продукти, малко калории, но много вкус и красота.   виж още »

Кой не трябва да яде сладолед?

Любимият летен десерт крие рискове за открехване на апетита, покачване на теглото и не бива да се консумира от хора с диабет, лактонепоносимост и проб виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта