Регистрация

Три свежи летни напитки за горене на мазнини

22 Jul 2022   /   nina123   /   Видяна: 1444
Три свежи летни напитки за горене на мазнини

Разхлаждащи коктейли за сваляне на килограми с приятен летен вкус и свежест.

 

Всеки иска да блести с идеално тяло в новия си бански, но на малцина реално им се получава. Вредните хранителни навици, заседналият начин на живот, общата хормонална картина в тялото и липсата на адекватна програма за отслабване са сред честите причини за притеснение на плажа. Затова Влогърът Александър споделя три свои изпитани рецепти за свежи и полезни летни коктейли, с които да се порадвате едновременно на вкус, приятна разхлада и активизирано горене на мазнини. Приготвят се за броени минути и дават сигурен резултат.

1. Коктейл с джинджифил, куркума и лимони. Лимоните са сред обичаните плодове за летни питиета, а куркумата и джинджифилът са едни от най-ефективните природни дарове за отслабване, включени в множество таблетки и добавки за регулиране на теглото. Не е необходимо да пиете хапчета. Вземете един лимон и обелете кората му. Разрежете парченцата напречно, за да извадите семките, а след това прехвърлете в купата на чопъра или пасатора. Добавете 1 ч.л. куркума на прах, щедра щипка черен пипер, който активизира свойствата на куркумата и 200 мл ледена вода. Пуснете обелено и нарязано на ситно парче джинджифил с дължина около 4 см. Смелете и прецедете. А после изпийте на гладен стомах. Ако искате още по-пищен коктейл, можете да добавите листа мента и кубчета лед.

Рецепта за диетично смути с авокадо и ябълка.

2. Сладък таратор от кефир със сусам и сушени плодове. Това своеобразно домашно смути с кефир ще зареди стомаха с пробиотични бактерии,  а сусамът служи като естествен нежен скраб за червата. Напитката ще дари на тялото микс от полезни мазнини и  витамини, които да засилят метаболизма. Освен това е изключително приятна на вкус, има натрапчива естествена сладост и засища добре, така че можете да се изглезите с нея вместо следобедна закуска. В купата на чопъра сипете 30 г бяло сусамово семе, добавете 6 сини сливи без костилка, няколко листа мента, ако имате, и шепа меки стафиди. Залейте с 200 мл кефир и смелете много добре. Няма как да стане гладка смес, но пък в този вариант е приятна на вкус сладка каша. Долейте ледена вода и смелете отново. Преценете с каква гъстота ще ви допада и сипете толкова течност. А след това пийте и отслабвайте.

3. Коктейл от краставица с джинджифил, мента и лимон. Ако до този момент ментата беше по избор, тук е задължителен компонент от лятната напитка, защото придава специфичен и незаменим дъх на питието. С него залагате на хидратация, енергизиране, прочистване, детоксикация и отслабване едновременно, като се съгласявате и със свеж и приятен вкус. Почти не съдържа калории и може да се сервира с храна или да носи наслада самостойно. Обелете една краставица и я нарежете на парчета. Ако е домашна – режете директно с кората. Изсипете в купата на блендера или пасатора и добавете нарязан на ситно корен джинджифил около 5-6 см, листа прясна или замразена мента. Залейте с 400 ледена вода и смелете. Прецедете, защото с парченцата ще е неприятно. След това изстискайте сока на лимона и добавете в напитката заедно с лед по желание.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Сангрия – испанският летен нискоалкохолен коктейл за разхлаждане

Рецепти за домашна сангрия и какво може да се добави в този лек алкохолен коктейл, за да се разхлади лятото по най-приятния начин.   виж още »

Коктейли в диня разхлаждат лятото

Издълбайте динята и я напълнете с любимата напитка за разхлаждане и радост.   виж още »

Летни алкохолни коктейли с джин

Съчетайте „духа от бутилката“ с аромати на свежест и лято. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта