Регистрация

Какво ще се случи с тялото, ако ядем овесени ядки всеки ден

23 May 2019   /   nina123   /   Видяна: 2253
Какво ще се случи с тялото, ако ядем овесени ядки всеки ден

Здраво сърце и стомах, стройна фигура, красива кожа, много енергия и липса на глад с една купичка овесени ядки на закуска.

 

Овесените ядки са една от сочените за здравословни закуски на модерния човек. Дали смесени с мляко или просто сварени на каша и овкусени с ванилия и плодове, те са подходящи за полезен старт на деня. Но какво ще се случи, ако хапваме овесени ядки всеки ден – на този въпрос отговаря каналът Bright Side, допитвайки се до хранителни експерти.

 

1. Видът на кожата ще се подобри. Овесените ядки борят дерматити, екземи и кожни петна, благодарение на витамините и минералите в себе си. Цинкът изчиства кожата, спира възпалителните процеси по повърхността ѝ и отвежда токсините. Освен това затваря порите. Желязото е от най-важните елементи за обновяването и подмладяването на дермалния слой. Магнезият намаля отоците и торбичките и бори възпалителните процеси. Спомага и за бързото възстановяване на рани и изгаряния.

 

2. Мускулите получават повече протеин. И не само това – овесените ядки са балансиран комплекс от оптимални дози протеин, въглехидрат и мазнина. Докато мускулът се зарежда с протеин, за да расте и да се развива, въглехидратът дава силата на тялото да го напомпва. Витамин Е, антиоксидантите и глутамините спомагат за цялостната завършеност на формата му.

 

3. Ще сте здрави и сити. Овесените ядки предпазват от възпаления и високо кръвно налягане. Бета глюканът в тях повлиява кръвната захар и служи за протекция от развитие на диабет. Освен това редуцира лошия холестерол и забързва метаболизма. Така предпазва от сърдечно-съдови заболявания – инфаркт и атеросклероза. Тази закуска има силно засищащо действие и гарантира, че няма да огладнеете близките часове. Затова отслабването ще е по-лесно.

 

4. Богат заряд от полезни вещества. Овесените ядки са прекрасен букет от здравословни и важни за тялото вещества. С една купичка дарявате на организма си 191% от нужната дневна доза манган, 41% фосфор, 34% магнезий, 24% мед, по 20% цинк и желязо, 11% фолиева киселина, 39% витамин В, 10% В5 и още полезни нутриенти.

 

5. Здраво и доволно стомахче. Едва ли има диета, която да пропуска препоръката за повече фибри в менюто. Е, ако хапвате овесени ядки, считайте, че тези вещества ще попаднат в стомаха ви в необходимите количества. Оттам ще повлияят на метаболизма и горенето на мазнини, ще заситят добре и ще спомогнат на организма да усвои правилно и адекватно всичко полезни вещества от храните, които ще приемате и след закуска. Благодарение на овесените ядки ще забравите за запека, подуването при хранене и неприятното отделяне на газове.

Вижте какво можете да си сготвите с овесени ядки:

1. Полезна закуска с банан и овесени ядки.

2. Овесени ядки с плодове и мед.

3. Карамелизирани овесени ядки със сметана и цитрусови корички.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Добавка на овесени ядки към делничните рецепти

Сгответе любимите манджи и сладкиши с овесени ядки, за да превърнете домашните си рецепти в модерни и здравословни ястия.   виж още »

Какво се случва с тялото, ако хапваме по 1 нар на ден?

Нарът се грижи за косата и кожата, поддържа кръвното налягане в идеалния баланс, успокоява нервите и пази от рак.   виж още »

Златни правила за пълноценна закуска

Не яжте веднага щом се събудите и не си позволявайте да преяждате на първо хранене. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта