Регистрация

Зеле гони бръчките и старостта от лицето

01 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 3982
Зеле гони бръчките и старостта от лицето

Маски със зеле регулират омазняването на кохата и спомагат за нейната гладкост.

Есента е сезонът, когато пресните плодове и зеленчуци се изнасят постепенно от пазарите и сергиите и сякаш отлитат на юг. Един от малцината представители на ядливата флора, които още остават верни на присъствието си по нашите сергии е зелето. За да разнообразим потока от рецепти за готвене на зелки, ние от kulinarno.bg решихме да ви обясним как можете да си направите маска за лице от листния зеленчук според нуждите на кожата си, за да се насладите на действието на природата в чист вариант (а не чрез купени кремове със съмнителни добавки).

Маска за лице със зеле – сбогом бръчки и години! Тук ще трябва да се потрудите да си изцедите сок от листата. На пръв поглед звучи невъзможно, но ще се изненадате, че вярната домакинска сокоизтисквачка действа безотказно и в това начинание. Не ви е нужно много – 30 мл са достатъчни, така че нямате оправдание да не опитате. Успехът ще е още по-сигурен, ако внимателно подберете зелката така, че да е още прясна и сочна. Друг вариант е да пуснете 100-тина грама от зеленука в пасатор и след това да изстискате сока от тях с ръка. Препоръчително е да не използвате метални предмети при изцеждането. След това напоете марля със зелевата течност и наложете върху лицето за 20 мин. Повтаряйте терапията по 2-3 пъти седмично и ще се изумите как един зеленчук може да действа като естествен ботокс – да заглади и опъне отпуснатата кожа и да изгони бръчките от нея.

Маска за лице със зеле срещу суха кожа! Ще регулирате трайно омазняването на лицето и врата и ще премахнете чувството за болезнена опънатост като рендосате 150 г зеле и го кипнете със 100 мл мляко на бавен огън, докато листата съвсем омекнат и оцветят леко течността. След това ги натиснете с кълцало (в някои крайща на българия му викат – кълцаник – дървения инструмент, с който счуквате продукти в хаванче/саханче) 20-тина пъти, така че да пуснат още лечебен елексир. Изчакайте леко да изстине, прецедете сока през цедка и оставете да се охлади в хладилник. Намажете лицето и врата с течността няколко пъти през 10 мин. След това отмийте с хладка вода. Повтаряте сеанса 3-4 пъти на седмица.

Маска с листа от зеле за прогонване на умората от лицето! Тук упражнението е просто, но не се препоръчва за хора с прекалено мазна кожа, защото маската ще я овлажни допълнително. Можете да си я правите всяка вечер след работа, защото няма да навреди на лицето ви, но и 3-4 пъти на седмица са абсолютно достатъчни. От вас се иска просто да си намерите прясна зелка и да я метнете в хладилника за няколко часа. След това махнете най-горните листа, тъй като те губят соковете си първи, вземете си три вътрешни свежи шумки, разтрийте ги леко между ръцете си, за да пуснат сок и ги наложете на лицето си – две от тях през бузите към носа и една поставете на челото. Натоварването от изминалия ден ще избяга само след 15 мин., а кожата ви ще е гладка и тонизирана.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Зехтин – как да го използваме за разкрасяване

Маски против стареене, заздравяване на маникюра и лосион против мазоли със зехтин. виж още »

Пролет е – яжте зеле за секси и здраво тяло

Зелето е богато на витамини и минерали и бедно на калории, затова може да се хапва от всеки, който държи на външния си вид и устойчивостта на организм виж още »

Листни зеленчуци предпазват пушачите от рак

Марулите, спанакът и зелето пазят здрави белите дробове на пристрастените към тютюна. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта