Регистрация

Зеленчуците са по-полезни за жените

02 Apr 2014   /   nina123   /   Видяна: 2777
Зеленчуците са по-полезни за жените

Мъжете не се радват на цялата съвкупност от дивиденти, които носи храненето с дарове от природата.

Мили дами, случвало ли ви се е, когато излезете с приятел или ухажьор на заведение, той да ви гледа потресено, когато си поръчате за основно една от онези засищащи салати, която може да ви нахрани за две яденета? Мнозинството мъже не приемат зеленчуците за компонент от качественото наяждане, мислейки ги само за украса на плато или пък мезенце за студена люта ракия. Обратното – една зелена салата с месо, крутони и апетитен дресинг изглежда на жените абсолютно достатъчна да замести основното. И тук те са прави, защото подобно блюдо съдържа достатъчно калории, че да засити и зареди с енергия и букет от витамини и минерали, които да се погрижат за красивата визия и здраво тяло.

Природата обаче си знае работата. Учени установиха, че зеленчуците носят повече дивиденти за нежния пол, отколкото за силния. Дамите по-лесно усвояват здравословните съставки на пресните салати, а даровете на природата от своя страна ги предпазват по-качествено от сърдечно-съдови заболявания и проблеми с кръвоносната система.

Ново британско проучване доказа, че жените, които си хапват богата порция зеленчуци към трите основни ястия са с 80% по-защитени от инфаркт. Тази диета за здраве е добре да стартира още от тийнейджърските години, но дори и да сте изпуснали времето, никога не е късно да се впишете в графика, за да допринесете за здраво сърце и кръвоносни съдове, съветват експертите.

След проведени опити учените установяват, че женският организъм разгражда зеленчуците много по-лесно и бързо от мъжкия. Тази храна е неутрална и дори и да се стараете да ядете разделно за по-добро и качествено смилане, тя няма да наруши режима. Дамите успяват да извлекат почти всички витамини и минерали от продукта и да ги впрегнат в грижа за тялото си.

Не така стои въпросът с мъжете. Колкото и зеленчуци да си хапнат те, няма да получат защита от сърдечно-съдови заболявания, нито ще могат да се радват на пълния асортимент от полезни вещества. Учените не могат да установят защо се получава така, но са категорични, че представителите на силния пол не е задължително да се тъпчат така често и в големи дози със зеленчуци, както би било добре да правят жените. Мъжете наистина могат да използват салатата за мезе или просто за украса и спокойно да наблягат на вълчите хапки в менюто си, без да се притесняват, че са изпуснали храна, която ще заздрави драстично тялото им. 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Мъжете трябва да пият с компании по заведения

Психическото здраве и стабилност на мъжа ще се опазят по-добре, ако веднъж седмично излиза с приятели на по чашка. виж още »

Сок от домати пази жените от рак

Доматените каши, сокове и сосове борят рака на гърдата. виж още »

Пет билки, които правят жените щастливи и спокойни

Босилек, розмарин, бабини зъби, дяволска уста и лавандула карат дамата да се усмихне. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта