Регистрация

Защо да не игнорираме бирата през зимата

02 Dec 2013   /   nina123   /   Видяна: 3218
Защо да не игнорираме бирата през зимата

10 полезни въздействия на пивото върху човешкия организъм и защо имаме право да си позволяваме по чаша бира на ден.

С настъпването на студените месеци от годината, българинът сякаш забравя за летния си навик да обърне по чаша бира с приятели в края на работния ден или в жегавата среда на уикенда, когато слънцето безмилостно напича и моли тялото да изпие нещо нискоалохолно и освежаващо. Но бирата си има толкова плюсове, че не си заслужава да бъде игнорирана от менюто. Затова днес ще ви представим десетте й най-големи позитива според агенцията за онлайн топкласации ТОП 10, а вие изберете с кой от тях да оправдаете изпиването на чаша „Фанта-Хмел“.

1. Консумацията на лек алкохол намаля вероятността от сърдечно-съдови заболявания – откритие, направено от европейски учени в края на 2005 г. доказва, че ежедневното приемане на 500 мл пиво ще спомогне за нормализиране на кръвното налягане и ще понижи риска от инфаркт на миокарда.

2. При жените усещането за студени крайници може да бъде премахнато с бира. През 2007 г. е доказано, че 300 мл от нея са достатъчни, за да нормализират оросяването на пръстите и да прогонят студа от тях.

3. Опастността от развитие на диабет 2 при мъжете на възраст между 35 и 45 години намалява с 25%, ако ежедневно изпиват по 600 мл светла лагерна бира. Ако искате да сте сред тях, свикнете да си казвате по едно „наздраве“ с колеги ии приятели след края на работния ден.

4. Бирата предотвратява появата на разширени вени. Този принцип важи, ако се внимава с количествата. Не прекалявайте, защото ефектът може да е точно обратен на търсения, съветват експертите.

5. Пивото е богато на витамини В6 и В12. Не забравяйте този факт особено в зимните месеци, когато консумацията на пресни плодове и зеленчуци е занижена, а като следствие се появява риск от авитаминоза. Но помнете също така, че големите количества алкохол също убиват някои от витаминените запаси в организма, затово отново – не прекалявайте.

6. Бирата може да се използва не само за директна консумация, но и като подправка. Според португалски изследователи маринованите в пиво меса намалят канцерогенното си съдържание със 70%.

7. Пивото е активен мозъчен стимулатор. Доказано е, че при умерена, но ежедневна консумация способността за запаметяване и логическа последователност се повишава с до 30%. Тук важното е да не смесвате бирата с друг алкохол.

8. Бирата е разбивач на бъбречни камъни. Ако редовно си я пийвате, вероятността да имате камъни в бъбреците намалява с 40%.

9. Пивото е чистач на лошия холестерол. Само едно „стъкло“ на ден повишава добрия холестерол в тялото и го прочиства от някои токсини, които излизат чрез потта. Така че не се притеснявайте, ако се поизпотите малко повече след чаша бира – за добро е.

10. Бирата заздравява костната система. Пивото е богато на елемента силиций, който допринася за здравината на скелетната структира и работи в полза на гъвкавите и нечупливи кости.

 

Ако сте решили да си отворите една бира, вижте и как да си направите подходящо домашно мезе за пиво.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Съветите на Др. Соня Наранг за хранене през зимата

Откажете се от пържените храни и наблегнете на ядки в студените месеци, за да сте здрави и да изглеждате добре, съветва индийският хранителен експерт. виж още »

Дълбокият сън идва с мляко и ядки

Гарантирано качествено наспиване с топло млечице и бразилски орех. виж още »

Машина с вкусови рецептори стана най-умелия дегустатор на бира

Робо език със сензори отчита нивото на алкохол в бирата, начина на производство и вкусовите качества. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта