Регистрация

Жаби, сьомга и орехи ядяли хората около Стоунхендж

16 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 3211
Жаби, сьомга и орехи ядяли хората около Стоунхендж

Доказаха, че британците, които най-много се присмиват на италианците за жабешките бутчета, са ги имали за деликатес още преди 8 хил. години.

Необичайна находка изненада археолози, които вече трети месец работят в покрайнините на британския кръг от камъни Стоунхендж. Вчера ВВС съобщи, че учените са открили огромни купчини с кости от жабешки бутчета. След проведения анализ се констатирало, че следите по кокалите са от човешки зъби, които са ги глозгали, а деликатесът е бил част от менюто на хората, живели преди 8 000 години.

Задълбочената проверка на журналистите пък изважда на яве неопревержими доказателства, че бртитанските племена, населявали Острова не само са се хранели почти ежедневно с италианския деликатес, но и са го приемали за неразделна част от менюто на по-заможните хора. Този факт хвърли англичаните в нелеп смут, тъй като те са народът, който най-много се подиграва на хората от Ботуша, че се хранят с жаби.

Още преди столетие, когато двете страни не били в особено силни дипломатични отношения, островитяните многократно намеквали за ниската култура на хора, склонни да се хранят с краката на жабите и дори да ги нарекат деликатес. Именно англичаните са и първите, които използват израза „жабар“ като обидно нарицателно за италианец.

За да се смекчи факта, че първите хора в Европа, ядящи бутчетата на квакащото земноводно са именно бритите, сънародниците им археолози, направили откритието споменават, че освен жабешките кости, към останките на менюто са открити черупки от орехи и кокали от сьомга. Въз основа на разположението на артефактите учените предполагат, че това е била храна за жреците или боговете, която е занасяна до древното светилище с цел да се превърне в част от ритуал.

Хората, опитвали от нетрадиционната храна твърдят, че жабешките бутчета наподобяват на вкус пилешкото месо, но са доста по-крехки. За тези от вас, които още не са имали честта да се насладят на деликатеса, предупреждаваме, че чистото месо, което остава в една порция е около 60-70 грама, така че не мислете, че ще успеете да се наядете с нея.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Жабата като храна за човека

Кои жаби се ядат, качества на жабешкото месо и как се готвят жаби и жабешки бутчета?   виж още »

Траки по българските земи пиели вино от щраусови яйца

Уникална кана от бронз и черупка на щраусово яйце разказва за ритуалите на траките от 5 век пр. Хр. виж още »

Кръглата маса помирява колектива

Формата на масата, на която вечеря семейството влияе на взаимоотношенията между членовете му. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта