Регистрация

Домашно направени бонбони за болно гърло

14 Jan 2022   /   nina123   /   Видяна: 1914
Домашно направени бонбони за болно гърло

Домашни бонбони за успокояване на детското гърло, които имат страхотен вкус и могат да се взимат и от възрастни.

 

В разгара на зимата малчуганите често успяват да настинат или да прихванат някой и друг вирус от детската градина. Последиците обикновено са възпалено и раздразнено гърло и кашлица. Ако смятате, че проблемът не изисква медикаменти, а може да бъде потушен с билкови запарки, включете към тях и тази рецепта за домашни бонбони против кашлица. Дражетата са ефективни при малки и големи и облекчават моментално – споделят десетки автори на канали в YouTube, показващи рецептата.

Позитиви на домашните бонбони за облекчаване на гърлото. На първо място това не е медикамент за лечение, а поредният десерт, който мама или баба могат да приготвят, за да зарадват малчуганите или да подкрепят разболяващ се възрастен член на домакинството. Възприемат се от децата по-лесно, отколкото хапчетата за смучене, защото са във формата на бонбони и имат силна сладост. Могат да бъдат направени и като близалки – стига да разполагате с формички, а дали ще бъдат дъвкани или смукани – няма значение. За финал е важно и да се каже, че изискват елементарни продукти, намиращи се в долапа на всеки дом.

Необходими продукти за домашни бонбони за смукане при болно гърло. Ще ви трябват 150 г кристална бяла захар, 1 с.л. куркума на прах, 1 с.л. канела на прах (ако намерите цейлонска, ще е по-добре), 2 с.л. пчелен мед, 1 ч.л. смлян джинджифил, 14 карамфилчета и 1 лимон. Вземете също силиконови форми за бонбони, силиконов килим или друга постелка, върху която да ги оформите. Ако искате близалки – ще ви трябват и клечки.

Как се прави домашното лекарство за гърло? Изстискайте си сока на лимона, а карамфилчетата счукайте на прах в хаванче. Изсипете захарта в малка метална касерола, сложете на котлона и подгрейте на слаб огън. Щом започне да се разтапя, добавете куркумата, карамфила, джинджифила и канелата и разбъркайте. Залейте с половината от лимоновия сок и изчакайте да кипне хубаво. Махнете от огъня. Добавете останалия лимонов сок, разбъркайте и сипете меда. Размешайте финално и изсипете във формичките или върху силиконовата постелка. Оставете да се охладят.

Кога могат да се взимат близалките против кашлица. Независимо дали е близалка или бонбон, можете да консумирате веднага след като не пари на езика. Естествено, можете да изчакате и да се охладят и оформят по-добре. В бройката също няма ограничение. Единственото, което трябва да се вземе под внимание, е количеството захар – все пак мнозина не бива да прекаляват със захарта.

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Варианти на сладки и солени бонбони от извара

Протеинови домашни бонбони от извара в сладки и солени варианти за мезе, десерт или закуска.   виж още »

Български методи за борене на настинката с храна

Млякото и туршийте пречат на борбата с настинката и хремата, а верен помощник за оздравяване са топлите напитки и храни. виж още »

Дафинов лист против диабет и за спокойно гърло

Дафиновите листа съдържат естествен антибиотик, който предпазва от акне, възпаления и ставни проблеми. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта