Регистрация

Диетични похвати, от които НЕ се слабее

18 Apr 2019   /   nina123   /   Видяна: 2048
Диетични похвати, от които НЕ се слабее

Някои полезни навици на хранене, за които хората погрешно смятат, че са трикове за отслабване.

 

С появата на голямо количество вредни добавки и съставки към храните днес, индустрията провокира в модерния човек желанието да се храни здравословно и природосъобразно. Не е тайна, че в повечето колбаси и пакетирани меса се съдържа прекалено много сол и вещества, пагубни за тялото. Известно е също, че голяма част от плодовете, зеленчуците и растителните суровини съдържат пестициди и хербициди, останали в тях от процеса на отглеждане. И не е лъжа, че всичко това допринася за затлъстяването, образуването на целулит, сърдечно-съдови проблеми, нарушения в хормоните и нервната система, поява на риск от диабет тип 2. Контрапункт на „отровите“ в храните са различните режими на здравословно хранене, но хората погрешно ги свързват с диетите за отслабване. Ето пет здравословни хранителни режима, от които обаче не бива да очаквате да смъкнете килограми.

 

от био храни не се отслабва1. Консумацията на БИО храни. С този подход определено тялото се спасява от вредните добавки в продуктите. Екологично чистите растителни суровини се отглеждат без хербициди и пестициди. Животните от БИО фермите се хранят с БИО суровини и в тяхното месо, мляко, яйца няма вредните лекарства и добавени вещества, които иначе се съдържат в алтернативите от широкото производство. Но това далеч не означава, че хапвайки БИО картофи, БИО свинско и БИО шоколад, ще станете по-слаби и по-стройни. Просто ще сте по-здрави.

 

2. Пости и вегетарианство. Дали от религиозна, човечна или пък естетична гледна точка някои хора отказват консумацията на месо или изцяло на животински продукти. Доказано е, че спазването на подобен режим прочиства тялото, защото в храните със животински произход се съдържат естествени токсини. Махнати от менюто за известно време, те дават шанс на тялото да изхвърли събраните такива чрез потта. Но замислете се – животиснките продукти са богати на протеин, от който реално не се пълнее. Когато протеинът изпадне от диетата, на негово място идват мазнините и въглехидратите. А те са истинската причина за качването на бързи килограми. Ето защо постите и вегетарианството могат да се нарекат здравословна детоксикираща диета, но не и режим за слабеене.

 

от пълнозънести храни не се отслабва3. Консумация на пълнозърнести продукти. Несъмнено пълнозърнестите хлябове, зърнените закуски, варивата с люспи и добавката на семена и трици към храната има своята полза за тялото. Тези съставки осигуряват на стомаха фибри, а често съдържат и полезни мазнини, влакна, важни микроелементи и витамини. Но всички те са с въглехидратен произход (мюслите, тъмните хлябове, пълнозърнестият ориз и др.) или с високо мазнинно съдържание и калорийност (сусам, ленено семе, чиа, ядки). Нишестетата и мазнините определено не са диетични вещества. Ето защо можете да си хапвате за здраве и подобряване на метаболизма тези съставки, но не и да очаквате от тях да изваят фигурата ви.

 

4. Редовна консумация на плодове. Ако искате да съществувате в баланс с природата, не забравяйте, че плодовете са важен компонент от ежедневното хранене. Те благоприятстват функцията на всички органи и системи в тялото. Но също е вярно, че съдържат фруктоза – плодова захар, сходна по състав с бялата захар. Ето защо те възпрепятстват отслабването. Някои плодове съдържат и нишесте. Бананът е идеален пример за плод, от който се дебелее. Но това далеч не означава да заклеймявате сладките растителни продукти като вредни и пречещи на диетата. Просто не очаквайте те да допринесат за смъкването на килца.

 

с глад не се отслабва5. Здравословното гладуване. Диетите с глад са коварство, от което мнозина вече си изпатиха. Проблемът не е в самото гладуване, а в неправилно търсените от него цели. Доказано е, че здравословното гладуване (преминало под експертно наблюдение) изчиства тялото от много натрупани вредни вещества. Но гладуването с цел отслабване вредни на стомаха, забавя метаболизма и руши нервната система. Свалените килограми от гладуване се връщат обратно само за няколко дни, ето защо гладът може да е добър помощник в детоксикацията но лош избор за отслабване.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Греипфрут – уникална добавка към режима за отслабване

Отслабване с грейпфрути гарантира бързо топене на мазнини и намаляване на апетита.   виж още »

Да опечем вместо да изпържим

Как най-любимите пържени храни стават по-полезни в печен вариант?   виж още »

Три любими грешни комбинации на храни

Ако държите на здравето си, забравете за чай с мляко, филийка със сладко и диетична салата без мазнини.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта