Регистрация

Главният сладкар на Обама напуска заради изискванията на президеншата

21 Mar 2014   /   nina123   /   Видяна: 2244
Главният сладкар на Обама напуска заради изискванията на президеншата

Бил Йосес, който работи като главен сладкар на белия дом от 2007 г. признава, че не смогва на здравословните норми, поставени от мишел Обама.

Диетата на Мишел Обама е режим, който заинтригува желаещи да отслабнат по целия свят още при първата предизборна кампания на чернокожия американски президент. Несъмнено тялото на първата дама на САЩ провокира завист и възхищение, както и множеството въпроси как се поддържа и с какъв режим. Пред журналисти президеншата обясни, че спортува ежедневно и през целия си съзнателен живот се е съобразявала със законите на здравословното хранене. Мишел също признава, че е вегетарианка, като е приела тази идея за хранене заради факта, че в растителните продукти се съдържат много по-малко мазнини и калории.

Преди дни обаче в Белия дом се разчу новината, че главният сладкар на американския президент не успява да се впише в строгите рамки за десерти, поставени от първата дама. По думите му тя държала в десертите да не се слага бяла захар, бяло брашно и прекалено много яйца. Освен това искала винаги сметаната да е с растителен произход, както и да се избира соево мляко пред животинския му еквивалент

Бил Йосес, който работи в Белия дом от 2007 година, споделя, че се чувства с вързани ръце и не може да реализира почти никой от специалитетите, на които е способен, заради строгите изисквания на Мишел Обама. Сладкарят е майстор на захарни фигури, според мнозина прави едни от най-красивите и вкусни торти в света, както и уникални тестени изделия, но с така поставените условия, няма как да зарадва президентското семейство и гостите им с десертите, които умее да направи.

Запознати с уменията на кулинаря обясняват, че когато е работил за семейство Буш, са вкусвали най-страхотните бухти в света. Други си спомнят, че са виждали Белия дом, направен от захар, върху луксозна торта с четири вида шоколад. Фигурките от бита сметана на Йосес впечатлявали с елегантност и майсторство, а талантът му крещял от всеки десерт.

Днес негова задача е да избягва едни от най-традиционните сладкарски продикти, както и да се придържа към здравословното готвене, като поставя в кейкове и сладкиши рендосани зеленчуци и растителни мазнини. Но тъй като готвачът се чувства възпрепятстван да създаде онова, което може най-добре, от идната седмица Белия дом ще си търси главен сладкар, а Йосес ще се насочи към Франция, където да упражнява свободно професията си. 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Зелено кафе гарантира тънката талия на звездите

Холивудската тайна за отслабване превзема света. виж още »

Какво си хапват Путин, Обама, Меркел и Оланд

27 световни топкулинари обмениха опит на срещата на Клуб готвач на готвачите. виж още »

Кейти Пери и Кели Осбърн отслабват с гъби

Нова гъбена диета сваля обиколките на талията и ханша, но не топи бюста. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта