Регистрация

Какво си хапват Путин, Обама, Меркел и Оланд

23 Oct 2013   /   nina123   /   Видяна: 3535
Какво си хапват Путин, Обама, Меркел и Оланд

27 световни топкулинари обмениха опит на срещата на Клуб готвач на готвачите.

С какво се хранят звездите – въпрос често обсъждан в светските среди и диетологичните кабинети от мнозина фенове и експерти, заинтересовани как дадена актриса, певица или известна личност поддържа безупречната си фигура. Мнозина искат да надзърнат в кухнята на харесваната от тях особа и да разберат нейните малки тайни, да се запознаят с предпочитанията и забранените продукти в менюто на личността, която толкова харесват.

Хранителните навици на политиците също будят огромен интерес, защото ястията, избрани от властимащите и техните кулинарни съветници, ги зареждат с енергия, поддържат добрия им тонус и свежия вид, въпреки огромното напрежение и преумората, свързани с професията им. За мнозина журналисти е постижение, ако успеят да се доберат до информация какво се сервира в Белия дом, какви хранителни поръчки има Кремъл и кои ястия могат да бъдат видяни в Елисейския дворец.

Именно на тези въпроси отговориха членовете на Клуб готвач на готвачите. Кулинарната им банда е основана преди 35 години, като принадлежащите към нея майстори на кухнята са именно хората, които готвят храни за великите световни политици. Всяка година те се събират, за да обменят мнения и опит. Преди броени дни се проведе тяхната поредна среща в Париж, а от лоното на френската столица изскочиха много информационни пикантерии относно хранителните навици на висшите управници.

Готвачите са единодушни, че поднесената храна влияе на настроението, от което зависят много решения, чиято важност не може да се успори. Те споделят посланието на Уинстън Чърчил, че „стомахът владее света“ и го съотнасят към теорията си, че това, с което е напълнен може да е косвената причина за утрешното състояние на планетата.

Запознати с вкуса на американския президент Барак Обама споделиха, че първият черен държавен глава на САЩ ненавижда червено цвекло и може да надуши неприятната за него миризма на зеленчука в обработен вариант от голямо разстояние. Затова независимо дали за неговата лична храна или просто на трапеза с гости, той е забранил да се сервира цвекло. С чуство за хумор някои признават, че ненавистта може да произтича от факта, че зеленчукът е една от основните съставки в руската кухня.

Руският президент Владимир Путин обича да яде почти всичко и не е капризен. Той се храни изключително разнообразно и е отворен към експерименти. Ексцентричното при него е, че Путин е единственият държавен глава, който винаги води със себе си личен дегустатор, независимо в коя част на света му се наложи да седне на трапеза. Преди президентът да опита от сервираните блюда, честта се оказва на съпътстващата го персона. Първият мъж на Русия твърди, че е намерил човек със сходни на неговите вкусове, но под сурдинка се шушука, че чрез предварителните дегустации се предпазва от евентуален опит да бъде отровен.

В Елисейския дворец вкусовете отново са строго индивидуални. Бившият френски президент Никола Саркози има гнус от всякакви сирена. Близки до семейството твърдят, че той не е вкусвал от млечния продукт още от ранна детска възразст. Неговия управленски наследник Франсоа Оланд пък има непоносимост към артишок и се кълне, че това е растението с най-ужасен вкус в света, въпреки твърдението му, че никога не го е опитвал.

Що се отнася до една от най-активните жени в съвременната политика – желязната дама на Германия Ангела Меркел, готвачите й споделят, че тя няма ненавист към определени продукти, но е развила пословична любов към френската кухня. Когати разполага с време за обяд, Меркел лети с частен самолет до Париж, за да се нахрани с ястията, които наистина обожава.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Главният сладкар на Обама напуска заради изискванията на президеншата

Бил Йосес, който работи като главен сладкар на белия дом от 2007 г. признава, че не смогва на здравословните норми, поставени от мишел Обама. виж още »

Една история за пиците и Оскарите

Разносвач на пица видя идола си – Джулия Робъртс и получи 1000 долара бакшиш. виж още »

Обява – Елизабет II си търси професионален готвач

Кралицата – майка публикува обява, че Бъкингамският дворец има нужда от нов готвач. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта