Регистрация

Варени яйца борят рак на гърдата

25 Nov 2013   /   nina123   /   Видяна: 6216
Варени яйца борят рак на гърдата

Най-популярната диетична закуска с яйца намалява шанса от рак на гърдата с ¼.

Много дами, които са пробвали различни диети са попадали на задължителната закуска за отслабване с 1-2 варени яйца. Нормално е да се препоръчват при хора, готови да се подложат на природосъобразен хранителен режим, защото овалните кокоши продукти са богати на витамини и минерали, зареждат тялото с белтъчини и енергия, а всяко от тях съдържа между 60 и 70 калории спрямо размера си. Освен това са лесно разградими от организма и перфектно се съчетават със зеленчуци за едно полезно нискокалорично и вкусно ястие по законите на разделното хранене.

Учени от Северна Каролина обаче откриха още една причина дамите да си хапват варени яйца. Американските изследователи успяха да докажат, че яйцата имат антиканцерогенно действие и намалят риска от рак на гърдата с 25%. Според екипа ежедневната консумация на печена или сварена кокоша яйцеклетка, особено в началото на деня ще спаси близо ¼ от нежния пол от смъртоносната „женска“ болест. Учените твърдят, че рака на гърдата може да бъде париран, ако всеки ден се приемат по 450 милиграма от вещество, наречено холин, а то се съдържа в огромни дози в яйцата.

Изследователите обобщават, че при процеса на пържене, термичната обработка убива холина, а и храната става канцерогенна и недиетична, затова този вид готене не се препоръчва. Освен това активното антираково вещество се усвоява най-добре от организма сутрин и до обяд, затова вечерята с яйца не би била така ефективна.

Диетолози пък напомнят, че тялото не разгражда белтъчини след 16 часа, така че от гледна точка на стремежа за отслабване, яйцата отново са неефективно средство, ако се хапват късно. Освен това белтъчините са извор на продължително изгаряща се енергия, към която тялото прибягва след като е изразходвало запаса си от въглехидрати. Затова изядени сутрин яйцата дават реално своята енергия чак след обедните часове.

 

Ето и няколко полезни рецепти с яйца за закуска или обедно прихапване:

Нискокалорична засищаща лятна салата

Сварени яйца на очи върху запечени картофки

Доматена салата с гъби и кашкавал

Салата с яйца и мед

Салата Нисоаз с картофи и яйца

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Превенция от рак на гърдата с червени храни

Червените меса отключват рак на млечните жлези, а червените плодове предпазват от злокачествени образувания.   виж още »

Кафето предпазва от пет вида рак

Кофеиновата напитка доказано спира развитието на рака на простатата, маточната шийка, гърдата, кожата и дебелото черво. виж още »

Кайсиевите ядки са най-силното лекарство срещу рака

Раково болни са излекувани с вълшебството на витамин В17. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта