Регистрация

Сварени яйца на очи върху запечени картофки

Сварени яйца на очи върху запечени картофки
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2845

Картофи на фурна с яйца и лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 картофа, нарязани на кръгчета с дебелина 1 см. и след това на половинки
  • 2 яйца
  • ½ ч. ч. зехтин
  • 1 малка глава червен лук, нарязана на полумесеци
  • 1 връзка зелен лук, нарязан ситно
  • 1 с. л. червен пипер, отделете част за наръсване
  • 3 с. л. микс подправки за овкусяване на пържоли
  • сол и черен пипер (няколко завъртания на мелничката)
  • 1 ч. л. оцет
  • вода, до ¾ от нивото на тенджерата

Начин на приготвяне:

1. Кипнете водата и намалете котлона.

2. Загрейте фурната на 220 С.

3. Покрийте дъното на тава ва печене с метално фолио и го намажете с мазнина.

4. Сложете в тавичката картофите, зехтина, червения лук, червения пипер и микса подправки, солта и черния пипер и разбъркайте, за да се овкусят зеленчуците равномерно.

5. Сложете оцета в тенджерката с водата.

6. Намажете вътрешната страна на черпак с олио.

7. Счупете едно яйце в купичка и вниматено го прехвърлете в черпака.

8. Потопете черпака във врящата вода, така че да се напълни с вода, но внимавайте яцето да не излезе. Задръжте черпака в тази позиция докато яйцето се свари – около 3-4 минути. Повторете с другото яйце.

9.  Извадете картофите от фурната и ги наредете в чиния или широка купа. Сложете върху тях яйцата. Поръсете с червен пипер и гарнирайте с нарязания зелен лук.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта