Регистрация

Превенция от рак на гърдата с червени храни

30 Jul 2018   /   nina123   /   Видяна: 1878
Превенция от рак на гърдата с червени храни

Червените меса отключват рак на млечните жлези, а червените плодове предпазват от злокачествени образувания.

 

Не е тайна, че ракът на гърдата в голама част се предава наследствено, затова има жени, носеща силна обремененост и склонни към развитие на заболяването. Известно е също така, че храната до голяма степен може да предпази или предивика злокачествените образувания в организма, особено, ако човек попада в рисковите групи. Всеки трябва да внимава и да слага в чинията си продукти, които не биха навредили на здравето или застрашили живота. Защото никой не знае какво е предвидила Природата за тялото му. Как профилактично дамите могат да се пазаят от рак на гърдата, пише International Journal of Cancer, цитиран от БГНЕС.

 

Храните в червено имат отношение към туморите, обясняват американски учени, изслвдвали влиянието на храната върху 182 хиляди жени, предразположени или диагностицирани с рак на гърдата. Оказва се, че развитието на тумори в млечните жлези се влияе от продуктите, които попадат в менюто на дамите и определно се потиска или отприщва от ястия в червено. Какво означава това?

 

Червените плодове пазят от рак на гърдата. Ежедневното хапване на ягоди, малини, годжи бери, червени боровинки е добра превенция от заболяването. Не забравяйте, че ботанически погледнато и доматът е плод, затова той също влиза в редиците на защитниците от коварната болест. Изследователите не могат да обяснят връзката между веществата, отговарящи за цвета на растенията и потискането на раковите образувания, но тя определно съществува – сочи проучването. Важно е даровете на природата да бъдат разумно подбрани и от екологично производство.

 

Червените меса отключват раковите заболявания. Този факт е известен на човечеството повече от двадесетилетие, след като става ясно, че меса, готвени на температура над 149 градуса образуват в себе си канцерогенни съединения. Затова е дбре хората над 18-годишна възраст да хапват по-рядко мръвки и да ги приемат предимно в сварен вариант или изпечени на много бавен огън. Така няма да провокират заложените в тях ракови заболявания да се проявят.

 

При силна предразположеност към канцерогенни заболявания трябва да се премине във вегански режим на хранене. И до днес това си остава най-простия и естествен път към здравено. Възрастният индивид със здравословни проблеми ще си спести болести и страдания, ако се научи да хапва в по-голямата част от менюто си плодове и зеленчуци; да залага на щадяща термична обработка и да я пропуска, когато е възможно. Не е нужно да се спират всички животинки продукти, но хапването им тябва да се сведе до минимум и да се поставят граници и норми, смятат екпертите.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Зърнени храни за големи гърди

Червени плодове, сочни меса, боза и нелюспени зърна помпат бюста. виж още »

Варени яйца борят рак на гърдата

Най-популярната диетична закуска с яйца намалява шанса от рак на гърдата с ¼. виж още »

Фъстъченото масло предотвратява рак на гърдата

Момичетата, които си хапват фъстъчено масло през пубертета, намалят риска от развитие на рак на гърдата с 50%. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта