Регистрация

Българин се записа в книгата на Гинес с рекорд за най-много коктейли

14 Mar 2014   /   nina123   /   Видяна: 2500
Българин се записа в книгата на Гинес с рекорд за най-много коктейли

Шефът на Българската асоцоация на барманите направи 2014 различни коктейла и грабна рекорд на Гинес в дисциплината.

От днес – 14 март 2014 имаме още един повод за национална гордост, който освен утвърждаващ страната ни в барманството е и зашеметяващ с модерността и креативността си. За него трябва да благодарим на 47-годишният шеф на Българската асоциация на барманите – Пенчо Пенчев, който се записа в книгата на гинес с рекорд за най-много направени коктейли.

Чевръстият варненец успя да смае журито на Гинес, журналисти, публика и дори колегите си, след като направи цели 2014 различни коктейла пред очите им. Невижданото досега постижение с право си завоюва място в страниците на книга за уникални човешки възможности, а Пенчев успя най-сетне да сбъдне една от мечтите си, до която неколкократно почти бе достигал, но после се отдалечаваше.

Още с настъпването на новото хилядолетие барманът заявява идеята си, а само две години по-късно успява да миксира 974 изискани питиета, с което поставя национален рекорд и е обявен за направилият най-много коктейли, но за жалост не е вписан в книгата поради неприсъствието на комисия. Още по-голямо разочарование преживява барманът само няколко месеца по-късно, когато рекордът му е подобрен. Но не се предава.

През 2012 година той успява да миксира невероятните 1244 напитки и е обявен рекордьор, но отново за кратко. През юни 2013 г. в бар в Шри Ланка се правят над 1500 питиета и българинът отново е изместен от първата позиция. Възмездието за него отново възтържествува днес, когато поредното му постижение е доста по-далеч от доскорошния рекорд, а и е отчетено лично пред очите на Джак Брокбанк – един от утвърдените съдии от комисията по легализиране и обявяване на рекордите на Гинес.

За завоюването на първата позиция на планетата Пенчо Пенчев е благодарен и на своя помощник – Васил Колев – двукратен световен шампион по миксиране на коктейли в свободен стил, който днес се присъедини към бармана в направата на питиетата.  

Българският рекордьор на Гинес обеща да се отблагодари на Община Варна за подкрепата в покоряването на новия връх, като включи в менюто на бара, където работи, специален коктейл, наречен Морска столица, направен от водка, синьо кюрасо, ликьор от праскови, сок от ананас и лимонов фреш. Пенчев се надява някой ден Sea capital (Морска столица) да се превърне в една от емблематичните напитки на града, известна по цял свят.

Вижте още:

Рецепти за алкохолни коктейли

Рецепти за коктейли с ром

Рецепти за безалкохолни коктейли

Рецепти за коктейли с водка

Рецепти за романтични напитки

ПОДОБНИ СТАТИИ

Български коктейл майстор на 20-о място в света

Собственикът на първия коктейл-бар на колела в България – Павел Памукчиев стана 20-и в света на финала на WORLD CLASS.   виж още »

Вечеря на Варненския плаж претендира за рекорд на Гинес

Най-дългата вечеря събира местни и туристи за похапване на свещи на Аспаруховия плаж. виж още »

С какво храната влиза в рекордите на Гинес

Вижте победителите в най-бързото изпиване на кетчуп, най-голямата салата Цезар, най-високата кула от палачинки и много други.  виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта