Регистрация

Бира и наденички събират 6 млн. пиячи в Мюнхен

23 Sep 2013   /   nina123   /   Видяна: 3315
Бира и наденички събират 6 млн. пиячи в Мюнхен

За 180-и пореден път любители на пиво и вурстчета се събират в Мюнхен.

Прословитият Фестивал на бирата в Мюнхен, който всяка година събира почитатели на нискоалкохолната газирана напитка и емблематичните немски вурстчета, открехна порти тази събота за 180-и пореден път. Оказа се, че денят за размисъл в Германия (изборите за Бундестаг се проведоха в неделя – на следващия ден) не попречи на доброто настроение и желанието на местни и туристи да се насладят на пенливата напитка в множество нейни варианти и непристойни количества.

Лично кметът на града Кристиан Уде даде старт на празника, като изби чепа на първата бъчва и пенливото питие се разля по чашите на гостите.  Само през уикенда алкохолното мероприятие бе посетено от близо 600 000 бирочерпци, а до края на мероприятието се очаква броя на местни и чужденци да надхвърли 6 млн.

Освен да се наслаждат на бира с различни цветове, алкохолен градус и начин на производство, посетителите разполагат с богат избор от наденички и вурстчета, като само месните мезета са над 120 вида. А за вегетарианците има богат аросртимент от картофени изделия, панирани зеленчуци и всякакви хруски, с които да преглъщат по-вкусно любимата си напитка. Мнозина си носят спални чували, за да придремват по време на фестивала, а когато телата им се почувстват отново готови за поредната доза алкохол, се завръщат обратно на дървените маси, за да продължат да се наслаждават на питиетата. За малчуганите бирфестът предлага редица атракциони – виенско колело, въртележки, пързалки, влакче на ужасите. Но е само въпрос на време и количество, докато обхванати от еуфория и добро настроение възрастни също се наредят по опашките за увеселителни уреди.

Първият бирен фестивал в Мюнхен е проведен през далечната 1840 година и от тогава се превръща в ежегодна традиция. Изданията са били прекъсвани само по време на война. В последните години средното количество, което се изпива на ден е близо половин милион литра пиво. Част от приходите са посветени на благотворителни цели.

 

 Още бирени мезета, които можете да си приготвите у дома - вижте ТУК!

 

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Трескава подготовка за Октоберфест 2014

Нова чаша, състезания по надпиване, надбягване с чували и 12-градусова бира ще радват феновете на пивото на тазгодишния немски фестивал на Фанта-хмел. виж още »

Untappd – онлайн бираджии дават съвети на пиячи

Нова социална мрежа за любителите на бирарии съветва коя е най-подходящата кръчма във вашия град. виж още »

7 млн. литра бира се изпиха на Октоберфест 2013

6,5 млн. души изпиха близо 7 млн. литра пиво на най-известния бирен фестивал в света. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта