Регистрация

Алтернативен лечител скандализира медици

07 May 2014   /   nina123   /   Видяна: 2838
Алтернативен лечител скандализира медици

Британецът лекува с вода, сода, мед, краставици и чай порезни рани, белези и махмурлук.

Алтернативните лечители не винаги се споменават с добра слава, защото в много от съветите им липсва първостепенна логика или не са доказани чрез научни опити. Чудатите обяснения, че една или друга трева ще спасят от коварна болест, ще предпазят от разболяване или ще помогнат дори в момент, когато медицината е безпомощна будят едновременно надежда и скептицизъм, но и успяват да накарат много хора, да опитат щурото лечение в името на едно от най-важните за човека неща – здравето.

Британец с лекарско образование, представящ се като Роб Хикс (не се знае дали името е реално или псевдоним) скандализира колегите си на острова като загърби хипократовите принципи и се отдаде на алтернативни форми на изцерение. Съветите му, публикувани в Daily mail (Дейли мейл) разтърсиха дори и обикновените хора, които в коментарите си са шокирани как чрез хранителни продукти от бита могат да се лекуват всевъзможни болежки. Тъй като мненията са смесени, ние от kulinarno.bg ще ви представим някои от препоръките на д-р Хикс, а вие на ваша глава решете дали ще пробвате алтернативното изцеление за някоя своя болежка.

Мед и захар лекуват порязвания и рани. Може да сте се одрали на бодлив храст, да сте се порязали с нож или инструмент на работното място – все едно – щом имате разкъсване на кожата от слаб и среден тип, то го намажете веднага след инцидента с мед, съветва щурият лекар. Доводите му са, че медът е дизенфектант, защото убива някои бактерии, които могат да причинят възпаления, особено в топло време. Ако нямате под ръка мед, можете да реагирате и със захар, която няма да прочисти прореза така добре, както пчелния продукт, но е една стабилна алтернатива.

Вода със сода срещу циститни болки. Според д-р Хикс циститът не може да се излекува с алтернативните му методи, но болките по време на кризи и цялостното дразнения могат да се сведат до минимум като се пие една проста отвара. Всеки ден страдащите от заболяването трябва да пият по три пъти смес от една чаена чаша вода със стайна температура, в която е разбъркана ½ чаена лъжичка сода. Само след няколко дни болките ще отшумят и няма да се появяват повече в познатото нетърпимо състояние. Болестта обаче няма да се излекува.

Ухапвания и пъпки се налагат с чай. Веднага щом усетите ужилване от пчела или оса, ухапване от бълха, комар и каквото и да е насекомо, наложете сърбящото място с пакетче чай, което сте запарили във вряла вода. Трикът важи за всички видове сърбящи пъпки и има за цел не да намали дразнението, а да гарантира, че върху кожата ви няма да остане белег и неприятното петънце ще зарастне бързо.

Краставица при слънчеви изгаряния. Ако лятото се заседите необмислено на плажа или трудовите ви ангажименти изискват продължителен престой под жарките слънчеви лъчи, то щом се приберете у дома наложете изгорялата кожа с краставица, съветва д-р Хикс. Според лекаря зачервяването и паренето ще изчезнат, болките ще намалеят, а кожата ви ще се почувства драстично по-добре. Няма да сбъркате, ако си направите нестандартния компрес с добре изстудена краставица.

Банан лекува махмурлук. Прекалили сте с алкохола снощи и днес се чувствате парцаливо? На всеки се случва. Според шантавия лекар можете да премахнете досадните симптоми на препиването като гадене, отпадналост, липса на тонус, главоболие и дехидратация, ако в този постпитеен ден ядете само банани.  

ПОДОБНИ СТАТИИ

Безценни хранителни съвети от лекаря на английската кралица

Човек трябва да се лиши от пикантни храни, гъби и ядки за сметка на кисело мляко и постни супи, съветва един от най-добрите индийски лечители в света. виж още »

Топла бира – лек за гърло и нерви

В сезона на топлите напитки пивото отново е на мода като цяр против невроза, безсъние и гърлобол. виж още »

Продукти, които лекуват подут корем

Премахнете газовете и усещането за тежест в стомаха с чесън, джинджифил и ким. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта