Регистрация

Безценни хранителни съвети от лекаря на английската кралица

04 Sep 2017   /   nina123   /   Видяна: 2613
Безценни хранителни съвети от лекаря на английската кралица

Човек трябва да се лиши от пикантни храни, гъби и ядки за сметка на кисело мляко и постни супи, съветва един от най-добрите индийски лечители в света.

Правилното хранене е в основата на стабилното здраве и дълголетието – редица признати и отречени заради прекалената странност на методите си диетети се оповават именно на тази теория. Света все повече се развива към култура на ядене, в която се разглежда храната като панацея, изграждат се препоръки и табута с цел да се провокират максимално защитните сили на организма и способностите му за регенерация.

Именно на подобна теория за здраве и хранене залага Английското кралско семейство, което преди повече от две десетилетия назначава за свой лекар индиецът Мосараф Али. Специалистът си спечелва доверието на принц Чарлз, успявайки да излегува негов близък, за когото хуманната медицина е безпомощна. Изправени очи в очи с чудодейната сила на изцерението чрез хранене, масажи и медитация, членовете на кралското семейство веднага предлагат на Али да стане личен лечител на фамилията.

Днес Мосараф Али вече носи титлата Доктор и има клиники в Европа и Азия, където успява да се справи с обявени за нелечими болести и да даде нов шанс за живот на десетки хора всяка година. ЕДНА ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ ПОСОКИ, КОЯТО ЧОВЕК ТРЯБВА ДА СЛЕДВА, Е ПРАВИЛНОТО ХРАНЕНЕ, категоричен е лекарят, който е основател и на т.нар. ИНТЕРГРАТИВНА МЕДИЦИНА. Нейната философия е своеобразна симбиоза между традиционни източни практики и модерна европейска медицина. Целта на лекуващия е да открие проблема и да предложи на тялото адекватен начин и условия как самото то да се пребори с болежката. Храненето при всеки вид лечение е от особена важност, обяснява д-р Али в книгата си „Практики на Изтока и Запада за здраве и дълголетие“.

Как трябва да се храни човек, за да бъде здрав според кралският лечител? Д-р Мосараф Али съветва възрастния индивид да хапва умерено и семпло. Менюто трябва да е простичко, предимно лишено от животински продукти и малко компонентно. На хората им е нужно доста по-малко количество и по-просто приготвена храна, отколкото обикновено си сервират. Пренатоварването на стомаха и храносмилателната система води до свръхнатоварване на целия организъм. Оттам тялото става податливо на болести. Семплата като вид, начин на приготвяне и количество храна трябва да се хапва на спокойствие и да се дъвче многократно и бавно.

Кои храни трябва да се избягват според д-р Мосараф Али? Експертът препоръчва да изключим от менюто си киселинообразуващите продукти като газирани напитки, бяло вино, пикантни подправки и сосове. С особена неприязън говори той за гъбите, като ги обявява за чиста отрова. Фактът, че организма не се трови с някои от тях, се обяснява със силата на тялото да успее да пребори множеството токсини, които този продукт вкарва в него. Затова и много хора по света имат алергия към гъби.

Кои са най-полезните храни според лекаря на английското кралско семейство? Той посочва, че тялото се прочиства без да се товари излишно от кисело мляко, мед и плодове. Според експерта тези продукти могат спокойно да влизат в ежедневния хранителен режим. Добре е между храненията да се пие много вода, която да отвежда вредностите извън тялото. Хубаво е да не натоварваме често стомаха си с трудносмилаеми ядки и продукти, съдържащи дрожди, каквито са повечето тестени изделия и някои ферментирали напитки.

Давайте почивка на тялото след хранене, съветва лекарят на кралица Елизбет II. И ако след закуска е добре да поседим пет минути на стола, преди да се заловим за активна дейност, то след като обядваме ще е хубаво да дремнем малко. След вечеря пък е времето, когато трябва да излезем на разходка. Ако спазваме тези три правила, ще се радваме на ускорен метаболизъм и стройна фигура, по-нормални нива на кръвното налгане и лошия холестерол, повече щастие, младост и дълголетие, категоричен е експертът.

ПОДОБНИ СТАТИИ

Кралица Елизабет II създаде своя марка кетчуп

Кралски кетчуп, създаден изцяло според вкусовете и здравословните норми на Елизабет II, влиза в хранителната верига директно от фабриката на Кралското виж още »

Мелания Тръмп се поддържа с баланс в храненето

Американската Първа дама се храни строго, но понякога с мярка нарушава поставените условия.   виж още »

Клеър Смит – най-добрата жена готвач в света

Главният готвач на сватбата на Хари и Мегън получи наградата за най-добър готвач – жена за 2018-а година.   виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта