Регистрация

Храни с магнезий и зелен чай намаляват лошия холестерол

07 Jan 2021   /   nina123   /   Видяна: 2533
Храни с магнезий и зелен чай намаляват лошия холестерол

След празничното преяждане с мазнини пречистете тялото си с плодове, ядки, семена и зелен чай!

 

С богатата и пищна трапеза на Ивановден започналото на Бъдни Вечер преяждане поставя своя тържествен финал. Ала на края на угоителните зимни празници е съвсем нормално килца и обиколки да са се лепнали в тялото, стомахът да е разширен и да поема повече храна, а апетитът да е преминал в граници на по-висока и честа нужда от задоволяване. И докато видимо се установява крайният резултат от обилното хранене - качените килограми и обиколки, то вътре в тялото са нанесени щети, които застрашават не само усещането за суета, но и здравето. Сред най-опасните е покачването на холестерола, което може да доведе до запушвания на кръвоносните съдове, инфаркт, инсулт и летален край, предупреждават хранителни експерти пред в. Експрес. Ето защо на първо място трябва да се погрижим за холестеролните нива, пък тяхното регулиране и без друго ще помогне да се отървем от нежеланите килограми и сантиметри.

 

Разликата между добрия и лошия холестерол. Холестеролът е липид, който попада в тялото чрез храната и не може да бъде разграден поради неразтворимата си същност - не се разтваря във вода, стомашен сок или кръв. Използва кръвта, за да се пренесе към клетките, където участва в изграждането на техни съставни част. Но показването на нивата на холестерола образуват плаки и затлачвания в кръвоносните съдове. Лошият холестерол (LDL) се закрепя и натрупва в кръвоносните съдове. Добрият холестерол (HDL) разбива тези наслагвания и отвежда лошия холестерол до черния дроб, откъдето той се изхвърля. Ето защо при цел понижаване на холестерола мазните риби, лененото масло и ядките имат позитивно влияние въпреки голямото количество мазнини, което съдържат.

 

След празниците намалете приема на мазнини. Очаква се, че по време на обилното хранене човек е приел достатъчно количество полезни мазнини и преголяма доза вредни. Затова не се впускайте с наливане с благородни студено пресовани олиа с високо съдържание на омега 3-мастни киселини, ами по-добре наблегнете на прочистването на тялото от лошия холестерол, провокирайки HDL и естествените функции на организма да го изхвърлят. Това става чрез приема на фибри, малка доза лесно разградими полезни мазнини и антиоксиданти. Ето защо експертите препоръчват продукти, богати на магнезий в комбинация със зелен чай. Към диетата можете да включите намаляване на приема на тежки въглехидрати (най-вече захар, картофи, хляб) и физическа активност. Ето как едновременно ще се изчистите от килограмите, обиколките, шлаките и вредностите, вкарани в тялото по празниците.

 

Храни, богати на магнезий. Това са ядките, сред които най-препоръчителни са суровите кашу, бадеми, макадамия и в умерени дози бразилски орех. Можете да подпомогнете процеса с малки дози ленено семе и сусамов тахан. Идеално за подобен вид прочистващо хранене, богато на фибри и магнезий, е да хапвате свежи листни зеленчуци и особено спанак, броколи, карфиол. Плодовете също не са за пренебрегване - наложете си диета, която задължително да включва по една ябълка и един цитрус на ден.

 

Прочистване на лошия холестерол. Единна диета с грамажи, която да важи за всеки човек и със сигурност да доведе до добри резултати няма, ала ако желаете да си направите качествено следпразичо прочистване намалете порциите и изключете месото, маслото, яйцата, хляба, сиренето и пържените ястия от менюто си. За една седмица опитайте да изпивате по 2-3 зелени чая дневно, да хапвате ежедневно зелени листни салати със семена, по шепа ядки и задължителните ябълка и цитрус. Вечеряйте рано, отдайте се на 20-30 минути спортна активност на ден и се глезете с по 100-150 г мазна риба и по 60-100 мл червено вино. Гответе си варива (боб, леща, нахут, грах) и пийвайте повечко вода. Това ще е достатъчно да премахне хранителните прегрешения от тялото ви и да започнете новата 2021-а година на чисто.

 

 

ПОДОБНИ СТАТИИ

Здравословно пържене с виокоолеиново олио и студено пресовани мазнини

Може ли да се пържи здравословно и как да направим пържените храни по-полезни?   виж още »

Гъби борят лошия холестерол и чистят кръвта

Само 100 г гъби на ден гарантирано намаляват холестерола с 12% за седмица.   виж още »

Ябълките – най-силния лек срещу лошия холестерол

Само 2 ябълки на ден или 75 г от сушения плод спомагат перфектната работа на сърдечно-съдовата система и се грижат за здравословното тегло. виж още »

КОМЕНТИРАЙ

anonymous

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта