Регистрация

Сьомга с броколи и картофи в плик

Сьомга с броколи и картофи в плик
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 10799

Печена риба в плик със зеленчуци и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 филета сьомга
  • 4 картофа
  • 1 тиквичка
  • 2 моркова
  • 6 розички броколи
  • 1 плик за печене

За овкусяване:

  • 5 с.л. зехтин
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1 с.л. соев сос
  • сол и черен пипер
  • пресен розмарин
  • 2 скилидки чесън
  • 4 листенца босилек (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Преди да започнете цялото приготвяне, сложете картофите да поврат, защото те изискват по-дълга термична обработка от останалите продукти. Ако са пресни, измийте ги и не махайте ципата. Ако са стари, пак ги варете с обелката, а чак след това ги обелете.

2. Пригответе соса за овкусяване като смесите зехтина с лимоновия сок, намачкания чесън, балсамовия оцет и подправките. Ако харесвате комбинацията от риба с риган - сложете и от него.

3. С домакинска четка обтрийте хубаво рибата със соса. Не се притеснявайте, че ще ви остане от дресинга. Приберете рибата в хладилника да се маринова докато подготвите останалата част

4. Обелете морковите и ги нарежете на две по дължина.

5. Тиквичката обелете, разполовете през ширината и след това нарежете всяка от двете части на четвъртини.

6. Сварените картофи разрежете на полвини или четвъртини в зависимост от големината.

7. Вземете си голяма плитка тава или направо плътния подвижен ред на фурната. Сложете плика в него и разтоврете хубаво. Приберете двете рибни филета като повторно ги намажете с овкусителя. След това подредете и зеленчуците, като всеки от тях потапяте в дресинга. Ако случайно ви остане още сос, разпределете го с лъжица върху продуктите в плика. Завържете плика с приложената свинска опашка.

8. Печете на 180 градуса за 30 минути. Ако пликът гръмне и изпусне парата си, извадете по-рано, защото ястието ще стане сухо. Продуктите са точно изчислени, за да се разпределят по равно в две абсолютно еднакви порции. Сервирайте с черен пипер, защото колкото пъти съм правила ястието, все е бил малко. Не забравяйте да гребнете и по лъжичка от апетитния сос в плика.

Да ви е вкусно!

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. лук
  2. пост
  3. МА
  4. ponichki
  5. шол
  6. Мляко
  7. Бон
  8. koshmari
  9. тра
  10. 10

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта