Регистрация

Шоколадово суфле с много масло



Шоколадово суфле с много масло
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 1741

Шоколадови кексчета с течна сърцевина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Пак сме в кухнята с вкусната влогърка Диана Митова - Попова - Диди. Тя ни показва чудесна рецепта на Гордан Рамзи за шоколадови суфлета с масло и жълтъци, която се приготвя лесно, а на финала имаме професионален десерт с шоколадова коричка и течна сърцевина от маслен шоколад.

Започваме с разтапяне на черен (задължително черен) шоколад на водна баня, към който добавяме равно на неговото количество масло. Докато сместа загрява, намазваме купички за суфле или кексчета с масло и ги прибираме в хладилника да стегнат. Следва да разбием яйцата със захарта, а докато чакаме маслото и шоколада да се охладят леко след разтапянето си, вадим купичките и вместо да ги набрашняваме, ги поръсваме с какао на прах. После си включваме фурната да загрява на 200 градуса, а през това време довършваме яйчената смес, като прибавяме към нея и шоколадовата част, а после и пресятото брашно. Важно е да не изсипваме и двете наведнъж, а да слагаме по малко и да разбиваме. Накрая пълним купичките на 2/3 и печем за ТОЧНО 12 МИНУТИ.

Следва да извадим апетитния шоколадов сладкиш и да изчакаме няколко минути да се охлади. После обръщаме в чиния и декорираме по желание с пудра захар, какао, плодове, сметана, листенца мента. Толкова е лесно, а така вкусно радва при хапване, че нямате причина да не го опитате поне един път.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта