Регистрация

Шоколадови гофрети с малинов сос

Шоколадови гофрети с малинов сос
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1336

Домашни гофрети с плодове и шоколадови капки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 420 мл мляко
  • 300 г бяло брашно
  • 120 г пълнозърнесто брашно
  • 60 мл ябълков сок (ако нямате, може и вода или още мляко)
  • 1 с.л. захар
  • 60 мл олио
  • пакет бакпулвер
  • щипка сол
  • ванилия
  • 60 г шоколадови капки

За малиновия сос:

  • 240 г пресни или замразени малини
  • 60 г захар
  • 240 мл вода
  • 1 с.л. царевично нишесте

Начин на приготвяне:

1. В купа с миксер разбийте яйцата със захарта. Добавете млякото и сока и разбийте отново. Постепенно при непрестанно разбивайте прибавете и двете брашна, след това бакпулвера, щипка сол, ванилията и на финала - олиото. Сместа трябва да е по-гъста от тесто за палачинки и да е абсолютно гладка и хомогенна.

2. Сгорещете гофретника и щом отчете, че е загрял, направете гофретите като изливате необходимото количество от тестото, след това поръсвате шоколадови капки и чак после затваряте уреда. Пече се между 1 и 3 минути в зависимост от апарата. Готовите гофрети си подредете в поднос или голяма чиния.

3. Замразените малини, захарта за соса и 180 мл от водата изсипете в тенджерка и подгрейте до кипване. В отделен съд разбийте останалите 60 мл вода с царевичното нишесте. Гответе малините на умерен огън за 5-8 минути, след това налейте царевичната смес, разбъркайте добре и гответе още 5 минути. Трябва да се получи сравнително гъст плодов сироп.

4. Поднесете готовите гофрети с малиновото сладко.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта