Регистрация

Шоколадов кекс с майонеза



Шоколадов кекс с майонеза
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1239

Кейк с какао и шоколадова глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Още преди бабите ни да познават модерните браунита, лава кейкове и шоколадови суфлета, в родната кухня също са се приготвяли десерти с наситен какаов вкус и мека шоко сърцевина, обгърнати в шоколадова обвивка. Влогърката Милена ни показва един такъв, който просто е оригинална презентация на шоколадов кекс с глазура, способен да зарадва децата за закуска, приятелите за по чашка кафе или любимите хора, очакващи десерт. Пък и е другар на домакините, защото се прави лесно и също така лесно събира аплодисменти за добре свършената работа.

Първо забъркваме сухите съставки - брашно, какао, бакпулвер, захар и ванилия. А след това към тях добавяме изненадващата за мнозина майонеза, която ще направи текстурата мазна и ефирна. Доливаме вода и замесваме тесто. Него изсипваме в намазнена тавичка и печем. А през това време приготвяме глазурата от разтопен млечен шоколад с масло. Важно е да изчакаме кексът да се охлади преди да го залеем с домашния шоколадов ковертюр, а после да проявим повторно търпение докато се стегне заливката.

По желание можете да поднесете парчетата с лъжичка сметана, сметана от флакон и украса от шарени пръчици, но дори и в чист вариант сладкишът си остава много вкусен и особено привлекателен за феновете на шоколадовите изкушения.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта