Регистрация

Шахматен кекс с нишесте и какао



Шахматен кекс с нишесте и какао
Лесно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2233

Луксозен кекс с кратери от крем и какаови тапички.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Почти всяка домакиня си има рецепта за кекс - сладкиш, който се прави бързо, харесва се на семейството и приятелите и играе ролята на идеален семеен десерт или сладка закуска. Но традицията може да бъде разнообразена с нещо също така лесно и бързо, което носи повече стил и радва с разчупването на стереотипа в името на иновацията. В кулинарният влог на Милена виждаме как обикновеният кекс може да бъде превърнат в тестен сладкиш с кратери от крем и триизмерна структура. А контраста между бяло и черно създава една страхотна визия на несъмнено вкусния десерт. Ето как се прави.

Първо си приготвяме обикновен какаов кекс като разбиваме яйца със захар, мляко, олио, какао на прах, бакпулвер и ванилова захар. После постепенно добавяме и брашното и бъркаме докато се получи традиционната смес за домашен какаов кекс. Мързеливците в кухнята могат просто да го изпекат и да приключат с рецептата. Тестото се изсипва в намаслена тавичка и се готви на 180 градуса около 45 минути.

Но имаме и шанс съвсем лесно да превърнем този кекс в изкусителен сладкиш за важни поводи. Следва да си направим крем. Ако нямате любима домашна рецепта за яйчен крем с нишесте, то можете да си вземете едно готово нишесте и да го направите според указанията на пакета. Обиновено трябва да разтворите прахчето в малко студена вода, а след това да изсипете на тънка струйка при непрестанно бъркане в топло мляко. И това е всичко. Дори има кремове, които директно се разбиват със студено мляко. Сега идва интересната част.

Интересна не означава трудна. Просто си намирате метален ринг или друга формичка по желание и изрязвате дупки в охладения вече кекс. Ако предварително си го прехвърлите в поднос, ще имате шанса да го нарежете по-лесно и красиво след това. Напомняме - не вадете кекса от тавата, в която се е пекъл, преди да се охладил напълно. Иначе ще се счупи. Сега остава да излеете крема в дупките на сладкиша, а след това тях да затапите с изрязаните парчета или пък да полеете с глазура и да ги натрошите отгоре. Много е красиво когато се разреже. Опитайте и ще видите.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта