Регистрация

Чили с пуешко, боб и бекон

Чили с пуешко, боб и бекон
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3489

Пикантно пуешко месо с плодове и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 ч.ч. накълцан лук
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.ч. накълцана зелена чушка
  • ¼ ч.ч. зехтин
  • 2 консерви домати (от по 500 г), намачкани
  • 2 кутии боб (450 г), изцеден от течността
  • 2 резена бекон, нарязани на дребно
  • 2 с.л. доматено пюре
  • ¾ ч.ч. пилешки или пуешки бульон
  • 2 с.л. чили на прах
  • 1 с.л. стрит кимион
  • 1 с.л. червен пипер на люспи
  • 1 ч.л. сушен риган
  • 1 с.л. сол или повече
  • ½ ч.л. черен пипер
  • 3 до 4 ч.ч. сварено месо от пуйка, накъсано на парчета
  • 3-4 парчета ананас, нарязани на дребно
  • ¼ ч.ч. сок от ананас
  • настъргано сирене чедър
  • накълцан зелен лук
  • заквасена сметана за допълнителна гарнитура

Начин на приготвяне:

1. Изпържете лука и зелената чушка в голям тиган на умерен огън, като разбърквате, докато добият златист цвят (около 5 мин.).

2. Добавете чесън, чили на прах, кимион и червен пипер на люспи и оставете на огъня за минута-две, като разбърквате. Добавете още зехтин, ако смятате за необходимо.

3. Добавете доматите, доматеното пюре, бульона, боба, сушения риган, солта, пипера, бекона, ананаса, сока от ананас и свареното месо от пуйка. Изчакайте сместа да закъкри и намалете огъня на ниска степен. Махнете капака и оставете чилито да къкри в непокритата тенджера за час.

4. Добавете сол на вкус.

5. Сервирайте с настърганото сирене чедър, накълцания кромид лук или заквасената сметана.

Чилито може да се съхранява в хладилник 2 дни или да се замрази във фризера 2 месеца, преди да се сервира.

 

Източник: opensourcefood

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта