Регистрация

Телешко или пуешко задушено

Телешко или пуешко задушено
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 4193

Задушено месо с картофи, моркови и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 450 г нетлъсто телешко или пуешки гърди, нарязано на кубчета
  • пълнозърнесто брашно
  • ¼ ч.л. сол (по желание)
  • ¼ ч.л. пипер
  • ¼ ч.л. кимион
  • 1½ с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън, счукан
  • 2 средни глави лук, нярязан на филийки
  • 2 стръка целина, нярязана на филийки
  • 1 средна червена или зелена сладка чушка, нарязана
  • 1 среден домат, наситнен
  • 5 ч.ч. телешки или пуешки бульон, без мазнината
  • 5 малки картофа, обелени и нарязани на кубчета
  • 12 малки моркова
  • 1¼ ч.ч. зелен грах

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 180°С.

2. Смесете брашното със сол, пипер и кимион и оваляйте телешкото или пуешкото в сместа. Изтърскайте излишното брашно.

3. В голям тиган сгорещете зехтин на умерено силен огън. Прибавете месото и сотирайте до покафеняване за около 7–10 мин.

4. Сложете в огнеупорен съд за печене.

5. Прибавете счукания чесън, лука, целината и чушките в тиганче и запържете до омекване на зеленчуците - около 5 мин.

6. Прибавете домата и бульона. Оставете да заври и полейте с този сос месото.

7. Покрийте с капак и печете 1 час на 180°С.

8. Извадете от фурната и прибавете картофите, морковите и граха.

9. Печете още 20–25 мин. или до омекване.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта