Регистрация

Чили кон карне с говеждо

Чили кон карне с говеждо
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3948

Люто телешко по мексикански.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 г говежда кайма
  • 3 консерви нарязани домати
  • олио
  • 2 глави лук, нарязани
  • 1 глава чесън, нарязана на ситно
  • 2 консерви черен или шарен боб
  • пилешки или говежди бульон
  • вода
  • сол и черен пипер
  • риган
  • босилек
  • лют червен пипер кайен
  • чили на прах
  • кимион
  • пушен испански червен пипер или обикновен сладък червен пипер
  • настърган кашкавал
  • по желание: синьо сирене на прах, картофено пюре, ориз или макарони/спагети

Начин на приготвяне:

1. В голям съд загрейте олио и добавете чесън, а след това и лук. Когато лукът стане прозрачен, добавете сол, черен пипер, чили, червен пипер кайен, кимион и сладък червен пипер към месото.

2. Когато месото покафенее, добавете доматите и 1-2 чаши вода. Когато сместа заври, добавете още сол, черен пипер, червен пипер кайен, чили и сладък червен пипер, както и кимион. Не прекалявайте с подправките, тъй като по-късно ще трябва да добавите още. Добавете също и няколко кубчета бульон.

3. Намалете огъня на ниска степен. Оставете ястието да къкри няколко часа, като разбърквате от време на време. След около час опитайте ястието и ако искате добавете малко синьо сирене.

4. Когато ястието стане почти готово, добавете боба и много риган и босилек. След това оставете да къкри още 15-20 минути.

5. Добавете малко настърган кашкавал и сервирайте с картофи, ориз, паста или без нищо друго.

Забележки:

* Ако искате да сготвите ястието по-бързо, просто не наливайте вода в него. В рецептата ястието се вари по-бавно, за да се смесят по-добре ароматите.

** Можете да добавите нарязани картофи към ястието, особено ако искате да го сервирате без допълнителна гарнитура.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта