Регистрация

Бобена яхния с кайма и домати



Бобена яхния с кайма и домати
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1690

Чили кон карне - лют боб с телешко и доматен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 09.01.2017

Готвим чили кон карне, което в превод означава чили с месо. Ястието обаче не е нищо по-различно от подлютена бобена яхния с лучена запръжка и домати, каквато нашите баби често са си правили. Тази рецепта е способна еднакво да ви отведе в Южна Америка и в някое от родните села. Приготвя се лесно. Първо смляното телешко месо се запържва със сол и пипер, а щом леко се сготви, към него се добавят лук и чесън, кимион и кориандър, дафинов лист, червена люта чушка и червен пипер. Долива се вода и месото се готви под капак за 1 час. След това към него се добавят домати от консерва и червен боб от консерва. По желание можете да използвате и друг вид фасул.

След къкрене още известно време ястието е готово за сервиране. Можете да го поднесете с лъжичка заквасена сметана и наситнен пресен кориандър. Разбира се, и без тях си е вкусно. Някак си хлябът е по-задължителен, тъй като лютата манджичка има страхотен сос за топкане.

Във видеото ще видите още:

1. Рецепта за пай без тесто с основа от настърган кашкавал, плънка от сметана и яйца и коричка от запечен карамелизиран лук - много лесна и вкусна рецепта:

2. Рецепта за десертен крем с порткали, сметана, захарен сироп и разбити белтъци и жълтъци.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта