Регистрация

Черешката на тортата - сезон 13, епизод 11, част 1



Черешката на тортата - сезон 13, епизод 11, част 1
Средно   |   Порции 5   |   Видяна: 2161

Емануела Толева пазарува в Черешката на тортата.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Черешката на тортата с Емануела Толева

Излъчен на 11.06.2019

Първа част

Домакин Емануела Толева

Пет дни поред ще сядаме на масата в компанията на: репортера от НОВА, който винаги е а наша страна - Георги Георгиев; модела, който опитомява от африкански лъвове до телевизионни продуценти - Емануела Толева; ослепителното лице на здравословното хранене - Енджи Касабие; дизайнера, който пръска естетика от София до LA - Алекс Ковачев и момичето, което киното открадна от баскетбла - Доротея Толева.

Днес Емануела Толева отваря вратите на своя дом за предаването и компанията, без да се оправдава, че отглежда 10-месечно бебе. Уютната атмосфера дава заявка за изискваност и стриктност. Домакинята се отправя към близкия плод-зеленчук, откъдето купува много преснотии, обяснявайки, че в почти всяко ястие участват зеленчуци. Така взима домати, краставици, репички, магданоз, лайм, джинджифил, бейби санак, авокадо, моркови. После се отбива до специализиран магазин за италиански деликатеси, а на финала на пазаруването - и до големия хипермаркет, в който има всичко.

В кухнята влиза с любимата си престилка, с която явно са преживели заедно много готвения. Започва със салатата. Емануела сама си е отгледала кълнове от леща, които сега смесва с белени домати, селъри, пресен лук, пресен чесън и соя. Лимоновия сок с подправки ще добави накрая, за да не се спихат зеленчуците.

Второто предястие е пюрирани заедно печени патладжани с нахут, лимонов сок, зехтин и подправки. Към получената паста се добавя силно наситнен джоджен.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 4 часа
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта